Home / Dalfsen Regio / 200 000 bollen geplant in overijssel voor bijen en andere insecten

200 000 bollen geplant in overijssel voor bijen en andere insecten

Insecten hebben het moeilijk. Onder andere door toenemende monoculturen in de landbouw en het betegelen van tuinen, is een tekort ontstaan aan bloemen waar bijen en andere insecten nectar en stuifmeel verzamelen. Met name vroege bijensoorten zoals hommels hebben het lastig, want vooral aan het begin van het groeiseizoen zijn er te weinig bloemen. En daarmee komt de bestuiving van onze planten in gevaar. 

Om de bij een handje te helpen, zijn afgelopen weekend tijdens landelijke Burendag 200.000 biologische geteelde bloembollen geplant in Overijssel. Daarmee is het de grootste bollenactie door vrijwilligers in Nederland ooit. De bollen werden geplant door buurtinitiatieven in Dalfsen, Ommen, Hardenberg, Zwolle, Deventer, Almelo, Hof van Twente, Enschede, Oldenzaal en Losser. Op sommige plekken in de stromende regen.. Ook veel scholen deden mee aan de actie.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.