Home / Dalfsen Regio / wim dankelman verlaat gemeenteraad dalfsen

wim dankelman verlaat gemeenteraad dalfsen

In zijn brief meldt Dankelman dat hij een mooie promotie heeft gemaakt bij zijn werkgever, de Van den Berg Groep. Hij treedt toe tot de directie en wordt daarmee mede-eigenaar. Deze nieuwe verantwoordelijkheid is lastig verenigbaar met het lidmaatschap van de gemeenteraad. “Ons bedrijf doet ook zaken met de gemeente Dalfsen. Ik wil voorkomen dat mijn zakelijk belang en het algemeen belang van de gemeente met elkaar in conflict komen en ik mijn functie niet goed kan uitoefenen”, zegt Dankelman. Burgemeester Noten vindt het vertrek spijtig, maar kan zich goed vinden in de afweging die het raadslid gemaakt heeft. “Dit is de juiste keuze”, aldus Noten.

Voor de opvolging wordt de wettelijke procedure gevolgd. De eerstvolgende kandidaat op de kieslijst die in aanmerking komt voor benoeming is Jolande Upper uit Nieuwleusen. Jos Ramaker, fractievoorzitter van Gemeentebelangen, is blij dat zij bereid is gevonden de vacante plek in te vullen. “Bij mij is er sprake van gemengde gevoelens, jammer dat Wim weggaat, maar graag wil ik hem ook de gelegenheid geven om zijn promotie te kunnen invullen. En Jolande natuurlijk alle succes toegewenst”.

In de raadsvergadering van 24 september neemt Wim Dankelman afscheid en besluit de raad formeel tot de toelating van Jolande Upper. Direct aansluitend wordt zij geïnstalleerd.

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.