Home / Dalfsen Regio / werkgroep laaggeletterdheid ommen en het taalpunt vragen aandacht voor laaggeletterdheid

werkgroep laaggeletterdheid ommen en het taalpunt vragen aandacht voor laaggeletterdheid

Niet goed kunnen lezen en schrijven is een groot en structureel maatschappelijk probleem dat meestal wordt onderschat. Mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, vinden en behouden lastiger een baan. Ook op andere terreinen van het leven worden ze belemmerd, zoals financiën, gezondheid, opvoeding en sociaal leven. Een bijsluiter voor een medicijn lezen, een pinautomaat bedienen, of een gesprek voeren met een leerkracht op school: het lukt deze groep mensen niet goed, of ze vermijden het zelfs helemaal. Zo missen ze de ene kans na de andere. Laaggeletterdheid kost de samenleving geld, voor uitkeringen en voor zorgkosten.

Op dinsdag 4 september organiseren Taalpunt Ommen en de Werkgroep Laaggeletterdheid een culturele avond om aandacht te geven aan laaggeletterdheid en de aanpak ervan. De avond is gratis toegankelijk. Op het programma staat onder andere de speelfilm I, Daniel Blake. Daniel Blake, laaggeletterd en timmerman van beroep, wordt ziek. Hij vraagt een uitkering aan en komt terecht in een ondoordringbaar bureaucratisch web. Met humor en drama brengt de indrukwekkende film in beeld hoe een groeiende groep mensen verdwaald raakt in onze maatschappij, omdat ze de taalvaardigheid missen die van iedereen wordt geëist.

Toegang tot de culturele avond is gratis; bezoekers wordt geadviseerd zich aan te melden per e-mail bij taalpunt@bibliotheekommen.nl

Lees ook

Nieuw in Ommen: ontmoetingscentrum voor mensen met (lichte) geheugenproblemen

OMMEN – Op maandag 7 februari vindt de opening plaats van een nieuw ontmoetingscentrum in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.