Home / Dalfsen Regio / vov wil snel aanpassingen in ongelukkenbocht ommen

vov wil snel aanpassingen in ongelukkenbocht ommen

Volgens de fractie van de VOV is er zowel in de bocht waar de ongevallen zijn gebeurd, alsmede op de kruising Schammelte-Zeeserweg met de Beerzerweg sprake van een gevaarlijke situatie. De afgelopen weken heeft de fractie van de VOV de situatie herhaaldeijk bekeken en geconstateerd dat auto’s vanaf Ommen richting Beerze veelal de binnenbocht nemen. Hierdoor worden auto’s komende vanaf Beerze gedwongen de berm in te rijden, met alle gevolgen van dien.

De scheve oversteek aan het einde van het fietspad van Beerze naar Ommen ter hoogte van de Schammelte veroorzaakt voor fietsers een zeer gevaarlijke situatie. Op de Zeeserweg, tussen de Schapenallee en de Pr. Bernhardstraat ontbreken betonblokken, waardoor er een gat in de weg/berm zit. Dit geeft valrisico’s voor fietsers.

De fractie van de VOV vraagt het college van B&W in Ommen waarom er na het eerste ongeval geen acties zijn ondernomen. De partij denkt aan plaatsing van schrikhekken en/of een vangrail. Daarnaast wil de partij weten waarom het bord bebouwde kom niet verplaatst is naar de plek waar dit bord in het verleden stond, voor de bocht.

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.