vechtgenoten naar de top van de mont ventoux

Foto: Mont Ventoux (archieffoto)

De deelnemers uit Ommen rijden en lopen uit naam van het Vechtgenotenhuis en hebben inmiddels al een kleine 13.000 euro opgehaald. Sponsoren zijn welkom. De opbrengst gaat onder meer naar een project over hersenstamkanker bij kinderen. Jaarlijks krijgen circa 120 kinderen in Nederland een hersentumor. De meest agressieve vormen hebben een zeer slechte overlevingskans. Door een nieuwe combinatie van microbubbels (minuscule gasbelletjes in de bloedbaan) en MRI-gerichte ultrasone geluidsgolven (HIFU) wordt geprobeerd het effect van de chemotherapie te verhogen.

Wie de berg al eerder heeft bedwongen, weet hoe bijzonder het is. Iedereen die meedoet en aanwezig is, is daar met een eigen reden en motivatie. Maar allemaal met hetzelfde doel: een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. 

Via de lens van Johan Bokma en de pen van Han Wilmink doen de Ommenaren verslag. Kijk ook eens op www.grootverzettegenkanker.nl/teamvechtdal 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.