Home / Dalfsen Regio / uniek in nederland open mri in hardenberg uitgebreid met cardiomodule

uniek in nederland open mri in hardenberg uitgebreid met cardiomodule

Marlon Olimulder, cardioloog: “Sinds kort is onze MRI uitgebreid met een cardiomodule, het is de enige open MRI in Nederland die scans van het hart kan maken. We maken volledige scans, waarbij de kwaliteit hetzelfde is als die van een gesloten MRI. We onderzoeken onder andere: de functie van het hart, afwijkingen aan de hartspier, afwijkingen aan het hartspierweefsel of oude infarcten.” José Drost, cardioloog, vult aan: “Het is al enige tijd mogelijk om zonder contrastvloeistof opnames te maken van de aorta (de grote lichaamsslagader).”

Niels Grutters, radioloog: “Een gesloten MRI geeft bij sommige patiënten problemen. Vooral voor claustrofobische/obese patiënten, is een gesloten MRI oncomfortabel. Doordat we extra tijd inplannen voor mensen die een MRI spannend vinden, kunnen onze laboranten deze patiënten extra aandacht en zorg geven. Een ander bijkomend voordeel is dat kinderen tijdens het onderzoek in de open MRI contact met hun ouders kunnen behouden. Voor mensen met een beperking is dit eveneens een groot voordeel.”

Jan Mulder, manager medische diagnostiek: “Wij beschikken al jaren over een open MRI. De recent uitgevoerde upgrade maakt dat ons toestel aan de hoogste eisen van de huidige tijd voldoet. Een voorziening welke zal blijven bestaan ‘naast’ de toekomstige nieuwbouw. We scannen ook in de avonduren en soms in de weekenden, de wachttijd is vrijwel altijd maximaal 3-4 weken. Dit alles in een kleinschalige, gastvrije en deskundige omgeving.”

[youtube url=”//www.youtube.com/embed/kHLd_JBdjRE”]

[youtube url=”//www.youtube.com/embed/egCOSAo9msw”]

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.