Home / Dalfsen Regio / uit hei en dennen huisvlijt

uit hei en dennen huisvlijt

Ik was er klaar mee. Kom op, het is 2018. Het zou helemaal anders worden. Jammer dat ik nog niet zo voor ogen had, hoe het dan wèl moest worden. Het ontdoen van vele ornamenten gaf wel voldoening, maar bleek toch gewoon minder van precies hetzelfde. Dat schoot niet op. Weet je wat, ik rijd eens naar bloemenwinkels, die ook eigentijdse interieurartikelen verkopen. Dat is niet altijd gelijk RAAK, want het moet nog wel passen bij het meubilair. In onze omgeving vond ik de mooiste creaties, niet ultra modern, maar verfijnd en verfrissend. Ik was helemaal om.

Leuke kleuren, originele vormen, grappig opgemaakt door hele inventieve dames, die werkelijk de meest originele settings bedachten. En zo enthousiasmeerde ik ook verloofde met het “less is more”. Maar, wat te doen met de perzische tapijten. Gewoon weggeven en nieuwe aanschaffen! Zachte tinten lichtblauwe tapijtjes uit Turkije, echt een enorme verandering. Minder aan de muur, de nors kijkende oude dames en heren werden verbannen naar het trappenhuis. Daar hangen ze nu hevig protesterend en verbolgen over zoveel grofheid. 

Tussen al die enerverende bedrijven door bevloog me ook het schoonmaak gen. Onze trouwe huishoudelijke hulp was met vakantie en dan pas zie je wat er allemaal aan onderhoud gedaan moet worden. Ook hier werd rücksichtslos gehandeld. Pullen en prullen, beeldjes en spullen, rigoureus richting Kringloop. Ach, dan kunnen de ramen ook gezeemd worden, alles ging in een ijltempo in één (grote warme) moeite door.

Tijdens de grootste hitte werd er constant doorgewerkt, zelfs de kelder moest er aan geloven. Daar stonden seizoenartikelen voor kerst, pasen en herfst. Enorme dozen vol. Die spullen liggen te wachten op onze dochters, daar mogen ze in grasduinen en meenemen wat van hun gading is. Ik heb er de kracht niet meer voor………….

Nu nog even afkicken van het glorieuze gevoel dat gepaard gaat met schoonmaakwoede. Het is klaar, en nu???? Genieten van de ruimte en het voldane gevoel van iets gepresteerd te hebben. Dat wat ik in mijn beroepsleven ook zo verrukkelijk vond.

Antoinette

Lees ook

Nieuwe stadsdichter Ommen gezocht!

OMMEN – Gedurende twee jaar was Viviane Rose de stadsdichter van Ommen. Eind mei loopt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.