Home / Dalfsen Regio / twee coureurs start racing op podium in oschersleben

twee coureurs start racing op podium in oschersleben

Het was een druk weekend voor Start Racing tijdens de OW Cup in Oschersleben, want de ploeg kwam met maar liefst drie rijders, Danny van der Sluis, Patricia Kok en gelegenheidsrijder Henry Companger, uit in tevens drie verschillende klassen. Voor alle rijders stonden er tevens twee wedstrijden op het programma.

Van der Sluis’ weekend liep niet geheel vlekkeloos. Zo waren er wat technische problemen in de eerste kwalificatie. Uiteindelijk kwalificeerde de rijder uit Staphorst zich als vierde. De eerste race was een hele goede. Na een aantal ronden vierde te hebben gereden, wist hij vanaf de derde plaats ook nog de tweede rijder te passeren in de voorlaatste ronde. Hij was dan ook zeer tevreden met zijn tweede plaats. De tweede race verliep minder goed. Van der Sluis had niet het tempo om met de voorste twee rijders mee te gaan en de motor liep ook niet helemaal zoals hij had gewild. Hij finishte als derde en scoorde daarmee zijn achtste podium uit acht wedstrijden.

In de ProCup 600 wist Patricia Kok in de kwalificatie een vierde tijd op de klokken te brengen. In de beginfase van zowel de eerste als tweede race verloor ze in de openingsfase een paar posities, die ze vervolgens in het tweede deel weer goed wist te maken. In de beide race vocht Kok in een groep van drie voor de laatste podiumplaats. In de eerste race kwam de Yamaha rijdster net 0.097 seconde tekort voor het podium en werd ze vierde, maar in de tweede wedstrijd wist Kok in de slotfase wel de derde plaats veilig te stellen. Door haar twee goede resultaten staat ze nu op een mooie tweede plaats in de tussenstand.

Henry Companger vond tijdens de vrije trainingen meteen al een goed tempo, ondanks dat hij het nodige ritme mist omdat hij twee jaar niet meer had gereden in de SuperCup 600. De kwalificatie liep ook boven verwachting en Compagner wist tijden te klokken die hij van te voren niet had verwacht. De eerste race bezorgde hem een big smile, waarin hij een keurige achtste plaats (tiende inclusief de WK-rijders) wist te scoren. In de tweede race was Ott Motoren de reservemotor nodig waar Henry mee had gereden. Compagner ging van start met de reservemotor van Patricia Kok. Ondanks dat er weinig tijd was om de afstelling aan te passen, wist hij zich in de beginfase in de top-tien te nestelen. In de loop van de race speelde het gebrek aan ritme op deze motor Compagner parten en finishte hij als dertiende.

Voor de volgende race van de OW Cup gaat Start Racing naar het TT Circuit Assen. Danny van der Sluis rijdt op vrijdag 31 augustus zijn wedstrijd in de SuperCup 1000 en Patricia Kok racet een dag later in de ProCup 600.

Lees ook

De Carrousel heeft nieuw seizoensprogramma, in de hoop op betere tijden

OMMEN – Theater De Carrousel in Ommen waagt het erop: het theater heeft een nieuw …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.