Home / Dalfsen Regio / triatleten zwemmen van oudleusen naar dalfsen

Zaterdagmiddag voltooiden acht triatleten een pittige zwemtocht door de Vecht. Van het terras van Mooi Rivier in Oudleusen, door de Vecht richting Dalfsen. De stemming onder de atleten bij de start was heel goed, maar ze waren zich bewust van de loodzware opgave die hen te wachten stond.

triatleten zwemmen van oudleusen naar dalfsen

Al na honderd meter werden de deelnemers, Peter van Grootheest, Rene Poppe, Rob Huls, Rob Verweij, Ruben Slot en Paul Slot mentaal getest. Op het terras van Mooi Rivier lonkte namelijk de champagne, die niet bedoeld was voor de winnaar,  maar voor de gasten van een huwelijksfeest. Juist op deze moeilijke momenten blijkt hoe gehard triatleten zijn. Allen zwommen zonder omkijken verder richting het pontje en uiteindelijk Dalfsen.

Vanaf het hoger gelegen uitkijkpunt nabij het pontje werden de zwemmers opgemerkt door een groep fietsers uit de regio, die met belangstelling de Vecht stroomopwaarts aftuurden. Zij vonden dit een bijzonder interessant evenement en vroegen zich af of er een goed doel aan was gekoppeld. Na een ontkennend antwoord en de mededeling dat het eigenlijk een training over een afstand van zes kilometer was, steeg de bewondering alleen maar. Ik sta er versteld van dat je dit kunt opbrengen” reageerde één van de fietsers.

Pontje
Na drie kwartier zwemmen kwamen de eerste atleten aan bij het verplichte rustpunt

Lees ook

Talentenhus organiseert Tikkie Takkie Voetbal

NIEUWLEUSEN – Op 21 en 28 mei biedt het Talentenhus in samenwerking met Dalfsen Beweegt, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.