Home / Dalfsen Regio / triatleet ruben slot hard trainen om doelen te halen

triatleet ruben slot hard trainen om doelen te halen

Tekst/foto: Evert Jan Goos

Niet zo verwonderlijk want na het behalen van zijn Havo diploma aan het CSE (Centre Sports and Education) nam hij een tussenjaar. “Ik had dus het afgelopen jaar geen studieverplichtingen. Ik ging volledig voor de sport met training uren van circa 18 uur per week. Ik wilde kijken hoe ver ik als triatleet kon komen. Regionaal en landelijk had ik al wel het een en ander gewonnen en kan ik met de besten mee. Maar internationaal is het toch wel een ander verhaal. Door dagelijks te trainen heb ik mijn tijden het afgelopen jaar behoorlijk kunnen aanscherpen. Voor de niet ingewijden: voor Ruben betekent de triathlon 16-19 jaar: zwemmen (500-750 meter), fietsen (10 kilometer) en lopen (5 kilometer).

‘’Fietsen is mijn sterkste punt en is ook mijn favoriete onderdeel. Ik fiets ook regelmatig met mijn vader en als ik dan omkijk zit hij steevast in mijn wiel. Die rij ik er nog niet zo gemakkelijk uit”, zegt Ruben lachend. ‘’Bij het zwemmen verloor ik de meeste tijd ten opzichte van mijn concurrenten. Maar door de afgelopen tijd dagelijks of in het zwembad en af en toe in de Vecht, vijfmaal in de week te zwemmen, heb ik daar wel weer tijdwinst geboekt en bij het lopen kan ik ook goed met de top meekomen”, aldus triatleet Ruben, die ontspannen aan de keukentafel in de woonkamer van ouders zijn verhaal doet.

Dromen
Ruben droomt stiekem wel van een profcarrière maar of het zover komt? In september pakt hij zijn studie weer op, aan de Hogeschool Saxion Academie in Deventer, ‘commerciële economie’. Deze studie geeft hem ook de mogelijkheid om te trainen. “Ik ga dan twee dagen per week naar school en de rest is zelfstudie thuis. Nu train ik gemiddeld achttien uur per week en dat moet in de toekomst ook lukken”, zegt hij vol zelfvertrouwen. Hij is lid van triatlon verenging in Zwolle met als trainer sportarts Guido Vroemen. Hij maakt o.a. alle schema’s voor mij. Het is geen goedkope sport’’, vervolgt Ruben. In de garage staan een race-cross-mountainbike en een tijdrace fiets. Gelukkig gaven een aantal sponsoren hem korting bij de aanschaf.

Europees Kampioenschap
Enkele weken geleden nam de Dalfsenaar deel aan het Europees Kampioenschap sprint Triathlon in Glasgow. ‘Het verblijf daar moet dan wel zelf betaald worden’ Grootste supporters/sponsors zijn dan ook zijn ouders en zus die ook in Glasgow aanwezig waren. Ruben kwam uit in de serie heren 16-19 jaar. In een sterk Europees deelnemersveld behaalde hij de vijfde plek. Met een krachtig zwemonderdeel wist hij een positie voorin het deelnemersveld te verkrijgen. Door bij het fietsen in het heuvelachtige terrein nog een aantal plaatsen te winnen kwam hij in de top 10 van het deelnemersveld. En na een goed looponderdeel finishte hij uiteindelijk als vijfde. Een geweldige prestatie van de Dalfsenaar.

Dat hij fit is en snel hersteld bleek de dag daarop bij de Sukerbieten triathlon in Lemelerveld waar hij zijn titel verdedigde. Hij won met overmacht en wist zijn tijd van vorig jaar ruimschoots te verbeteren. Begin september hoopt hij zich op Ameland te kwalificeren voor het EK Cross Triatlon dat medio oktober op Ibiza plaats vindt. Alleen de winnaar mag daar aan deelnemen. Door de vele goede resultaten van het afgelopen jaar werd duidelijk dat Ruben bij de Europese top hoort. Prof worden en deelnemen aan de Olympisch Triathlon (kort). Daar droomt hij stiekem wel van.

 

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.