Home / Dalfsen Regio / tante bertha kleinlugtenbeld geerts 101 jaar

tante bertha kleinlugtenbeld geerts 101 jaar

Tekst/foto: Evert Jan Goos

Tante Bertha, zoals zij in de volksmond genoemd wordt, werd geboren in Oudleusen. Zij kwam uit een gezin van twaalf kinderen, waarvan er nog twee leven. Een broer en een zus, die recentelijk 98 jaar werd. Zij zelf bracht met haar man, die helaas op 57- jarige leeftijd al overleed, ook twaalf kinderen groot. Tante Bertha woont tot grote tevredenheid en nog geheel zelfstandig nu alweer 59 jaar op haar huidige adres aan de Vossersteeg in Ankum. “Haar gezondheid is nog redelijk goed te noemen en zij is altijd goed gehumeurd’ aldus haar kinderen.

Het feest werd met de familie ‘s avonds in de Wiekelaar in Oudleusen gevierd. De 101-jarige neemt ieder dag een boterham met honing en een berenburgie, “Maar niet gelijktijdig hoor”, zegt ze lachend. ‘En voor het slapen ook nog eentje.” Een van haar hobby’s was dansen en met name de wals. Maar dat gaat helaas niet meer. Burgemeester Han Noten en echtgenote kwamen de 101- jarige thuis feliciteren namens de gemeente Dalfsen.

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.