Home / Dalfsen Regio / succesvolle eerste zondagsopening in hardenberg

succesvolle eerste zondagsopening in hardenberg

De reacties van inwoners uit Hardenberg en wijde omgeving zijn enthousiast. “Het is een gezellige drukte in de stad. We zijn blij dat Hardenberg nu meedoet op zondag”, geven inwoners aan. Ook ondernemers reageren positief. Ongeveer 75% van alle winkels was open, zowel zelfstandige ondernemers als formules.“Prachtig om met z’n allen zo samen te werken aan een aantrekkelijk centrum”, is de reactie van ondernemers.

Gezellige drukte
De drukte was opvallend breed, zowel in modewinkels, speciaalzaken, cadeauwinkels als in supermarkten. “We zijn opnieuw positief verrast over Hardenberg”, reageerde nieuwkomer Holland & Barrett. Ook de horeca deed goede zaken. De volle terrassen zorgden voor een extra gezellige sfeer, waarbij ook de luistermuziek van regionale artiesten in goede smaak viel.

Streekfunctie
Centrummanagement Hardenberg is positief gestemd. “Als je dé winkelstad van het Vechtdal bent wil je inspelen op de behoeften van inwoners en toeristen. We hebben nu gezien dat er bij inwoners uit de wijde regio en bij toeristen behoefte is aan in ieder een aantal zondagopeningen”, aldus centrummanagement Hardenberg, dat overigens graag ziet dat de supermarkten wekelijks open zouden kunnen gaan.

Nog twee koopzondagen
Er komen nog twee koopzondagen waarbij de winkels van 13.00-17.00 open zijn. Zondag 5 augustus aanstaande staat in het teken van nostalgisch Hardenberg. Dan is er onder andere een oud-Hollandse kermis. Op zondag 12 augustus is er spectaculair straattheater. Voor de kinderen zijn er dan op de Markt grote springkussens.

Alle informatie is te vinden op www.stadhardenberg.nl

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.