Home / Dalfsen Regio / speelgoedmarkt blijft de topper voor spelweek ommen

speelgoedmarkt blijft de topper voor spelweek ommen

Speelgoedauto’s, strips, games, een indianentooi, waterpistolen, ja wat eigenlijk niet. Alles voor een prikkie. Want de spelweekmarkt is en blijft een hoogtepunt in een toch al feestelijke week, die op maandag begint en op vrijdag wordt afgesloten met een vreugdevuur. Alle met zorg gebouwde hutten worden gesloopt en op een hoop gegooid. Vervolgens gaat de fik er in. En vuur…, ja, dat is en blijft spannend!

Auto’s rijden af en aan. Kinderen stappen alvast uit en vliegen het veld op, pa mag en plekje zoeken voor de auto. De fiets was handiger geweest, al is het de vraag of je hem later terug kunt vinden in de drukte. Vanaf het veldje naast de sporthal klinkt vrolijke muziek. “Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent.” Juf Ank is er niet, Cencia Waaijenberg wel. De enthousiaste microfoonstem die de muziek overstemt is van haar. Aan deze vrijwilligster de taak om lijn in de kakafonie van geluiden te brengen. Het is deze Tante Beppie, in de goede zin van het woord, wel toevertrouwd. Kinderen schreeuwen vol trots ouders en grootouders naar hun bouwsel en ook de playbackshow staat op punt van beginnen.

En Cencia? Die vliegt met tomeloze energie van hot naar her, heeft het razend druk maar maakt toch even tijd om wat vragen te beantwoorden. “Nee, de bewolking is niet erg. Zolang het droog blijft niets aan de hand. Een tijd terug, met die hitte, was een stuk minder. Dan hadden we echt minder kinderen gehad We zitten op 311. Elk jaar zo’n beetje hetzelfde. Wellicht is dit het laatste jaar op deze locatie. De sporthal gaat uitbreiden. Wel jammer, want alles is vertrouwd en we kunnen gebruik maken van de toiletten van het jongerencentrum. Vermoedelijk gaan we volgend jaar naar de velden rond het gemeentehuis. Verder dik tevreden, het loopt lekker.” En weg is ze weer, microfoon in aanslag om ergens op het veldje iemand te bevragen of een activiteit van commentaar te voorzien.

De spelweek had dit jaar Kermis als thema. Het is alweer de 43e keer in successie dat de spelweek wordt gehouden en dat is wel lekker voor de ouders, die na vijf weken de handen even vrij hebben voordat het kroost het schooljaar weer induikt. De jongeren zijn beziggehouden met spelletjes in het bos, hutten bouwen, vossenjacht, broodjes bakken en wat al niet meer, om vrijdagmiddag toe te werken naar het absolute brandpunt, het fikkie stoken.
Zie www.spelweek-ommen.nl.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.