Home / Dalfsen Regio / ommenaar gijs winters vol ambitie

ommenaar gijs winters vol ambitie

De fascinatie voor de baan bleef sinds zijn eerste kennismaking bij het hockeyveld. Toen hij 6 jaar oud was ging hij met zijn twee neven kijken op de BMX Club de Bissinghcrossers in Ommen. ‘’Ik vond het direct leuk’’, vertelt Gijs. Hij werd lid van de club en ging als zesjarige al meedoen met wedstrijden. Hij reed met veel plezier wedstrijden in de regionale competitie in het voor en najaar. Toen hij iets ouder werd vroeg hij zijn ouders of hij mee mocht doen met het EK. Zijn ouders stemden in. ‘’Maar als je graag iets wil bereiken moet je er ook wat voor doen’’, vertelde moeder Annemiek. Om zich te kwalificeren voor het EK moest hij wedstrijden in het hele land rijden. Dat betekende vroeg naar bed en vroeg eruit in het weekend. ‘’Dat vroeg opstaan was geen probleem, maar dat vroeg naar bed was af en toe best lastig voor Gijs’’, vertelt vader Arno. Maar al zijn inspanningen hadden resultaat en Gijs wist zich te plaatsen voor het EK in het Franse Sarrians. Hij behaalde goede prestaties bij het NK en bewees dat hij mee kan met de besten van zijn leeftijd in Nederland.

Zijn eerste EK gingen ze in zonder verwachtingen. ‘’De ervaring was super en het was mooi om in een Nederlands shirt te mogen rijden’’, vertelt Gijs. Een echte rol van betekenis heeft hij is het zware deelnemersveld niet kunnen spelen. Er is ruimte voor verbetering en die uitdaging gaat hij dan ook zeker aan. ‘’Hij is soms nog een beetje te lief, hij gaat nog niet altijd uit van zijn eigen kracht’’. Vertelt moeder Annemiek. ‘’Het gaat er soms hard aan toe op de baan, als ik het gedrang voor mij zie houd ik toch nog vaak wat in’’, vertelt Gijs.

Gijs zit vol ambities. Het WK in Zolder staat hoog op zijn verlanglijstje. Hij traint twee keer per week en bezoekt met vader Arno veel wedstrijden in Nederland om punten te halen. Maar daar stoppen zijn ambities niet. De Olympische Spelen is voor jonge Ommenaar de ultieme droom. ‘’Maar dat zien we dan wel weer’’, besluit Gijs.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.