Home / Dalfsen Regio / landschap overijssel organiseert excursie in natuurgebied beerze

landschap overijssel organiseert excursie in natuurgebied beerze

Om 19.00 start de excursie bij de parkeerplaats bij de oprijlaan van landgoed Beerze aan de Beerzerpoort. De kosten bedragen 3 euro per volwassene en 1,50 euro per kind. Donateurs van Landschap Overijssel of van één van de andere twaalf Landschappen, doen op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Het natuurgebied Beerze in de gemeente Ommen is zo bijzonder, omdat hier veel landschapstypen bij elkaar komen: rivierlandschap, (stuif) duintjes, essen, beschermd dorpsgezicht met kamduin, stuifzanden, natte- en droge heide, veenputten, bos en zogenaamde “nieuwe natuur”, elk met zijn eigen specifieke flora en fauna.

Samen met de natuurgids lopen deelnemers door en langs een aantal van deze landschapstypen en kunnen zij genieten van de schitterende planten- en dierenwereld. Ook komt de droogte van de afgelopen tijd aan bod. De gids vertelt hier van alles over en er is volop de gelegenheid om vragen te stellen. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.