Home / Dalfsen Regio / kijk op vechtdal wat een zomer

kijk op vechtdal wat een zomer

Tijdens de eerste waren mijn vrouw en ik op fietsvakantie langs de Maas richting Namen en Dinant. We gingen ’s middags van 12 tot 4 de zon uit vanwege de hitte. In de Maas kon je goed afkoelen en daar maakten we dankbaar gebruik van. In 94 woonden we net twee jaar in Dalfsen en waren we de oude boerderij in de Marshoek aan het afbreken. Familie en vrienden hielpen mee. Het was eigenlijk een groot feest: overdag bikkelen en na afloop met zijn allen eten aan een lange tafel buiten. Italiaanse taferelen.

We hadden toen een zwartbles lammetje lopen: Beppie, waar de kinderen heel wijs mee waren, want ze was met de fles grootgebracht. Op de dijk groeide helemaal niets meer en in de weilanden ook niet. Langs de bermen van de Koepelallee nog wel en daar plukten ze dan gras voor onze Beppie. Na die zomer hebben we luiken laten maken voor ons huis, want 32 graden in huis is geen pretje. In de Vecht kon je lekker afkoelen hetgeen we dan ook graag deden. Volgens mijn vrouw hadden we het breedste zwembad van Overijssel. De stand van de rivier was toen zo laag dat je lopend naar de overkant kon gaan.

Nu is het dan officieel nóg droger dan in die jaren. Het was toen wel heter gedurende een lange tijd. Dit jaar hadden we eerst wekenlang een noordelijke wind, waardoor het wel droog was maar ook koeler. De laatste dagen niet meer trouwens, want op moment van schrijven is het buiten 33 graden en zijn de kinderen van de timmerweek al om 11 uur op huis aangegaan. Hopelijk komt er nu toch snel regen en afkoeling, maar de voorspellingen zijn anders.

Gebeurt er nog wat op het gemeentehuis, vragen mensen me vaak in de zomerperiode. Zeker! Wat dacht u van het afbouwen van de Spil en de sloop van de Schakel. De voorbereiding is gestart voor de nieuwe begroting van 2019. De tweede financiële tussenrapportage wordt opgesteld, de zogeheten berap (bestuur rapportage). Het onderzoek naar de overschrijdingen bij de jeugdzorg vindt plaats. De besluitvorming door de raad met betrekking tot de WVG (wet voorkeursrecht gemeenten) is in voorbereiding, welke richting gaat Dalfsen uitbreiden. Om even een paar zaken te noemen waar ik bij betrokken ben.

Ookal genieten velen van een welverdiende vakantie, de zaken lopen door. Zo ook de voorbereidingen voor de inspraakavond op 3 september over die WVG. Organisaties en individuele burgers kunnen die avond ten overstaan van de raad, hun mening geven over de richting waarin Dalfsen zou moeten gaan uitbreiden, of juist helemaal niet, zoals sommigen van mening zijn. Noteer deze avond in uw agenda. Sprekers dienen zich vooraf aan te melden om spreektijd te krijgen. Het wordt gehouden in gebouw de Overkant in het centrum van Dalfsen.
Geniet van uw vakantie want: voor je het weet is heel die zomer al weer lang voorbij.

Ruud van Leeuwen
Wethouder gemeente Dalfsen

Lees ook

4D-makelaar ook in 2021 actief voor het Vechtdal

REGIO – Ook in 2021 zijn 4D-makelaars actief in iedere regio van Overijssel. Karola Schröder …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.