Home / Dalfsen Regio / karin borstkanker ik

karin borstkanker ik

 Er zijn een paar mogelijkheden en die wil de dokter morgen zelf met ons (telefonisch) bespreken. Prima, laten we dat doen.

Vrijdag 29 juni
Later dan beloofd belt de dokter. In het kort komt het erop neer dat er twee opties zijn: of ik ga zelf met de verzekering bellen of ik betaal de prothese zelf. Dat kost dan 510 euro. Ik vind eigenlijk niet dat ik daar nu al mee akkoord moet gaan en zeg dat ik eerst zelf met de verzekering bel. Ook geef ik aan dat toch eigenlijk het ziekenhuis misschien in eerste instantie een verkeerde prothese besteld heeft. Misschien kunnen zij hierin iets doen. Daar draait hij wijselijk omheen. Het is altijd giswerk. Mijn man geeft aan dat een verzekering dan ook weet dat het een keer minder goed kan gaan. Hij wenst me succes bij de verzekering en geeft aan dat hij wel verneemt wat de vervolgstappen zullen zijn.

Maandag 2 juli
Ik bel de verzekering en krijg een aardige dame aan de lijn. Ik blijf rustig en reëel en leg alles uit. Dat beide borsten ongelijk zijn en dat je de protheseborst eigenlijk geen borst kunt noemen. Ze geeft drie keer aan dat er alleen maar vergoed kan worden wanneer er medische redenen aan ten grondslag liggen, zoals kapselvorming, een ontsteking of als er sprake is van een disfunctioneren. Ik geef nogmaals aan dat ik dat begrijp maar dat ik graag een afspraak wil om te laten zien wat ik bedoel. Dat doen ze alleen maar in extreme gevallen, maar ze gaat even overleggen, geeft ze aan. Even late komt ze terug en zegt dat ik foto’s mag maken en toesturen, dan gaan ze het opnieuw beoordelen.

Woensdag 4 juli
Ik heb besloten een second opinion te laten doen in het Monro ziekenhuis in Bilthoven, een gespecialiseerd borstkankerziekenhuis. Niet omdat ik mijn dokter wantrouw, maar ik wil ook graag dat een andere arts ernaar kijkt. Als die hetzelfde oordeel heeft en denkt dat er met een nieuwe prothese winst valt te behalen, dan begin ik iets zekerder weer aan een operatie. Ik bel en de vrouw aan de andere kant van de lijn zegt dat dat zeker kan. Ik moet een verwijzing hebben van de plastisch chirurg of van de huisarts. Zodra die er is moeten er medische gegevens opgevraagd worden, maar daarvoor moet ik nog iets tekenen waarin ik akkoord geef. Pff, ook niet bureaucratisch. Ik bel meteen erna het ziekenhuis en leg uit wat ik wil. Dezelfde middag word ik gebeld dat de verwijzing akkoord is en dat de dokter me wil verwijzen naar dokter X in het Monro. Mijn voorkeur gaat uit naar degene die het snelst kan handelen en dat begrijpt de assistente.

Lees ook

S.V. Nieuwleusen genomineerd voor club van het jaar

NIEUWLEUSEN – Sportvereniging Nieuwleusen is genomineerd voor club van het jaar. Deze verkiezing is onderdeel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.