Home / Dalfsen Regio / kainulainen maakt progressie in oschersleben wienen achtervolgt door pech

kainulainen maakt progressie in oschersleben wienen achtervolgt door pech

Na de technische problemen tijdens de laatste OW Cup evenementen heeft Ten Kate Racing Products haar uiterste best gedaan om binnen zeer korte tijd twee nieuwe Yamaha R6 blokken klaar te maken voor de zevende en achtste wedstrijd van het seizoen in de ONK SuperCup 600. Oosterveen’s Racing wil Ten Kate Racing Products bedanken voor haar goede service en Edwin Ott voor het leveren van diverse cruciale onderdelen.

Kirsi Kainulainen was getergd nadat ze in Dijon geen races had kunnen rijden. Kainulainen had met de zijspannen al vaak op Oschersleben gereden, maar met een Yamaha R6 bleek het toch wel even een ander verhaal. De Finse kwalificeerde zich als zeventiende exclusief de gastrijders. Kainulainen reed vervolgens twee goede races waarin ze haar tempo flink wist te verbeteren. In de eerste ronden had Kainulainen nog even tijd nodig om haar ritme te vinden, maar in het tweede deel van de wedstrijd wist ze haar tempo sterk te verbeteren. Dit leverde haar tweemaal een vel bevochten dertiende plaats op, waardoor ze met een grote glimlach van de motor kon stappen.

Voor Manuel Wienen verliepen de trainingen vanaf het begin erg moeizaam. Vanwege allerlei kleine elektronische en technische probleempjes lukte het de coureur uit Dalfsen maar niet om snelle tijden te rijden. Wienen kwalificeerde zich als vijftiende en wist direct dat het twee hele moeilijke wedstrijden zouden worden. In de eerste race was er direct een rode vlag en na de herstart viel Wienen al in de openingsronde uit met een mechanisch probleem. Het was om gek van te worden en om niets aan het toeval over te laten werd nogmaals van alles gecontroleerd, veranderd of vervangen. Wienen had tijdens de tweede race duidelijk een beter gevoel op zijn Yamaha R6 dan in de trainingen, reed ook snellere rondetijden en wist zijn weekend met een beter gevoel af te sluiten. Wienen wist stap voor stap plaatsen te winnen en kwam uiteindelijk als tiende over de finish.

#31 Kirsi Kainulainen: ‘Ik ben zeer tevreden over mijn wedstrijden! We zijn in iedere sessie sneller gegaan en ik ben blij met de rondetijden die ik heb kunnen rijden. Ik verloor in de eerste bochten nog teveel en dat kan niet in deze korte wedstrijden. Het lukt mij steeds beter om vanaf het begin te vechten. De motor was perfect in orde en ik wil het team en Ten Kate Racing Products daarvoor bedanken!’

#52 Manuel Wienen: ‘Het was een zeer moeizaam evenement. Vooral in de trainingen lukte het niet en het was natuurlijk een domper dat ik direct in de eerste race moest uitvallen. De tweede race was gelukkig beter en de problemen leken verholpen. Helaas kon ik het nog niet omzetten in veel betere rondetijden, wat met deze motor absoluut zou moeten kunnen. Met de tiende plaats ben ik zeker niet tevreden maar na alle pech die wij deze dagen hebben gehad kan ik dit weekend nu met een veel beter gevoel afsluiten.’
De volgende race voor Oosterveen’s Racing is vrijdag 31 augustus op het TT Circuit Assen.

Lees ook

Dauwtrappen in het Vechtdal

REGIO – Op Hemelvaartsdag is het traditie om voor dag en dauw op te staan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.