Home / Dalfsen Regio / jubilerende tuinclub de kosmos op zoek naar jonge blommen

jubilerende tuinclub de kosmos op zoek naar jonge blommen

Tekst/foto: Gea Slotman

Alie de Bruin, lid van de feestcommissie, beaamt dat tuinieren gelukkig maakt. “Sommigen noemen het bezig zijn in de tuin ook wel tuintherapie.” Het jubileumfeest werd afgelopen maand gevierd op Landgoed Warmelo bij Diepenheim, waar Prinses Armgard, de moeder van Prins Bernhard, ooit woonde. De dames brachten daar de dag door en lunchten er. Bij het kasteel konden ze drie mooie tuinen bezichtigen.
De Bruin, één van de vrouwen van het eerste uur, vertelt: “Deze club kwam voort uit tuinclub ‘De vier jaargetijden’ in Dedemsvaart. In de 90-er jaren was er veel animo voor tuinieren. We beleefden toen een hausse. De club werd te groot. Daarom kwam er een afsplitsing: De Kosmos werd opgericht. De meeste van onze leden wonen in Ommen, de anderen in Nieuwleusen, Dedemsvaart en Den Ham.”
Ze heeft het naar de zin bij de club. “Het is ontzettend gezellig. Je bent met mensen die van dezelfde dingen houden. Je zit op dezelfde golflengte.”

Didi Grafhorst, ook lid van de feestcommissie, zit er sinds zes jaar bij. “Hartstikke leuk. Een leuke groep vrouwen. En ik heb veel geleerd, moet ik zeggen. Meerdere dames weten zoveel van planten. Je krijgt tips en de gesprekken zijn zo leuk. Die gaan heel veel over de tuin natuurlijk.”
Géa Braakman, 19 jaar lid en al even enthousiast: “Je houdt er vriendinnen voor het leven aan over en je leert veel. Er zijn een paar wandelende tuinencyclopedieën onder ons. De meest moeilijke Latijnse namen schudden ze zo uit hun mouw.”

Tuinclub De Kosmos is op zoek naar nieuwe, jongere leden, vertellen de dames. “Want de gemiddelde leeftijd is inmiddels zo’n beetje 65-plus. Voorwaarde moet zijn, dat je van tuinieren en de natuur houdt. En dat je bereid bent om auto te rijden. Naar één van de uitjes, lezingen of andere activiteiten, die we eens per maand organiseren.”
Voor meer info over het lidmaatschap van de tuinclub kan men contact opnemen met Géa Braakman, tel. 0529 452747.

 

Lees ook

Online masterclass ‘Van de druppel naar de Vecht’

Meedoen vanaf de bank REGIO – Waterschap Drents Overijsselse Delta en waterschap Vechtstromen nodigen bewoners …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.