Home / Dalfsen Regio / handbalster astrid uitslag mee op trainingsstage naar denemarken

handbalster astrid uitslag mee op trainingsstage naar denemarken

In de rust van de SuperCup-wedstrijd tussen Aalsmeer en Bevo ontving Swartjes de prijs zaterdag uit handen van Ron van Vliet, voorzitter van het Topsportplatform.

De inmiddels overleden Guus Hölscher, tussen 1993 en 2008 voorzitter van Aalsmeer, was overtuigd van het samenwerkingsmodel, positief denken en onbaatzuchtig zijn. Iets dat hij probeerde over te dragen op alle clubs, met name in de eredivisie. Hij hield clubs bij elkaar en was een van de grondleggers van de huidige BENE-League.

Zijn gedachtegoed moet bewaard blijven, dacht het Topsportplatform. 25 nominaties werden in de afgelopen maanden ingediend. Uiteindelijk koos het comité voor Monique Swartjes. Binnen Kwiek Raalte timmert zij in het topsportgebeuren behoorlijk aan de weg. Ook de talenten op Carmelhandbalacademie in Salland – met verbinding naar het onderwijs – is door haar in gang gezet.

Swartjes mocht de prijs van 2.500 euro in ontvangst nemen. Ze heeft ervoor gekozen om het bedrag deels te besteden aan een opleiding voor trainers en deels om een trainingsstage te organiseren in Denemarken mer een aantal speelsters, spelers en trainers. Hiervoor heeft ze nu Wai Wong (Aalsmaar) en Astrid Uitslag als eerste uitgenodigd.

Astrid is totaal verrast en erg vereerd dat zij door Swartjes gekozen is om mee te gaan. Het is een persoon waar ze heel veel bewondering voor heeft en die haar al veel heeft geleerd en ondersteund.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.