Home / Dalfsen Regio / geweldige zomer voor beeldentuin witharen

geweldige zomer voor beeldentuin witharen

Voor Dijkema en Van Vilsteren is de grote natuurlijke vijver een uitkomst . Van daaruit, is het goed mogelijk een groot deel van de tuin te besproeien. De anderhalf hectare grote tuin is een oase van groen met al die bomen, waardoor er altijd wel schaduwplekjes zijn . De meeste planten staan er nog fris bij. De stoeltjes die verspreid staan in de tuin zorgen ervoor dat je altijd wel even kan gaan zitten om te genieten van de beelden en de tuin.

Inmiddels zijn er veel van die beelden verkocht de afgelopen 4 maanden, en hebben de kunstenaars nieuwe beelden gebracht, zodat de expositie er alweer heel anders uitziet als in het begin van het seizoen. Ook Louis heeft het momenteel erg druk met zijn meubelopdrachten. In zijn galerie, de Schaapskooi, komen steeds weer andere meubels te staan.

Vanaf begin juli hangt daar het verrassende werk van Daniel Douglas, voormalig inwoner van Balkbrug. Oude technieken met een eigentijds thema. De titel van zijn expositie: ‘Het nieuwe Licht’. Onder het Zonnehuis is ook nog de expositie ‘Ommerschansportretten’ te zien, waar kunstenaar Pieter Zandvliet en keramisten Harrie Neutel en Thea Dijkema, zich hebben laten inspireren op de archeologische vondsten uit de Ommerschans, en fotoportretten van de voormalige bewoners.

Als klap op de vuurpijl is er, alleen tijdens het weekend van “Kunstroute Ommen”, op 25 en 26 augustus, een extra expositie te zien in de werkplaats van Louis. Frits Roger heeft zich bereid verklaard om daar nog een keer te exposeren met zijn kleurige aquarellen. Zijn leeftijd , hij is afgelopen week net 95 geworden, maakt dat hij niet vaak meer exposeert met zijn werk. Roger is het oudste lid van schildersvereniging Het Palet uit Zwolle, en werd recentelijk geïnterviewd samen met het jongste lid van die vereniging. Hij zal, als zijn gezondheid het toelaat, beide dagen van 13.00u-16.00u aanwezig zijn om zijn werk te laten zien en om te vertellen over zijn veelzijdige carrière.

De Zomerexpositie van Beeldentuin Witharen is in 2018 nog te bezoeken t/m eind september , van donderdag t/m zondag van 11.00u- 17.00u. De tuin is gesloten op maandag, dinsdag en woensdag , tenzij er een afspraak is gemaakt. 2019 zal de Zomerexpositie weer starten in mei.

De entree is gratis, er wordt koffie en thee geserveerd op het terras.

Lees ook

Vaccinatielocaties geopend voor registraties in gele boekje

REGIO – Meer dan 1.500 mensen hebben vorige week in regio IJsselland alsnog een registratie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.