Home / Dalfsen Regio / expositie francy vos in gemeentehuis hardenberg

expositie francy vos in gemeentehuis hardenberg

Francy Vos uit Dedemsvaart is zo lang ze zich kan herinneren al met een camera in de weer. Fotografie is voor Francy een uitlaatklep. Als ze aan het fotograferen is, is ze in haar eigen wereld en alleen maar bezig om het voor haar perfecte plaatje te schieten. Als het dan daadwerkelijk lukt geeft dat een enorme boost. Naarmate ze langer fotografeerde werd Fancy steeds kritischer, met als resultaat dat ze nu een volledig professionele uitrusting gebruikt in haar foto’s. Toch blijft de afbeelding op de foto het belangrijkst. Ze kiest er dan ook voor om de foto’s zo natuurlijk mogelijk te laten zijn. Spontaan als het gaat om mensen en kleurecht waar het natuurfoto’s betreft.

IJsland
De foto’s van de expositie zijn gemaakt tijdens een bootreis door IJsland. Francy wil laten zien hoe mooi het daar nu nog is, met daarbij de nadruk op ‘nog’: “Ik heb de ijsblokken voor mijn neus zien afbreken, over 10 jaar is het ijs waarschijnlijk verdwenen…”

Lokale kunstenaars
In 2013 deed de gemeente Hardenberg de oproep aan lokale kunstenaars om zich in te schrijven voor een expositie in het gemeentehuis. Op deze oproep zijn meer dan twintig reacties gekomen. De kunstwerken komen te hangen in het bedrijfsrestaurant. Dit gedeelte van het gemeentehuis is voor iedereen toegankelijk. De expositie duurt steeds ongeveer drie maanden. De kunstcommissie beoordeelt de expositieaanvragen. Hier streeft de commissie naar kwaliteit en diversiteit.

Lees ook

Hilbert Moerman wederom lijsttrekker van PvdA Ommen

OMMEN – PvdA Ommen heeft besloten om, na een jarenlange samenwerking met de afdeling Hardenberg, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.