Home / Dalfsen Regio / eervolle vermelding voor vechtklimmer harold nijhuis

eervolle vermelding voor vechtklimmer harold nijhuis

Foto’s: Johan Bokma 

‘s Avonds ging het van kiet: het touwklimmen over de Vecht, een traditie die in 2014 een stille dood leek gestorven. Maar dit jaar werd de handschoen opgepakt door enkele enthousiastelingen en flink wat sponsoren. Met succes.

Vooraf had de organisatie het nodige spektakel beloofd met natuurlijk de touwklimmers, maar ook de demonstraties van de Nederlandse kampioenen flyboarden. Ze hadden geen woord te veel gezegd. Er waren 30 aanmeldingen binnengekomen, maar aan de start verschenen – misschien door het druilerige weer – slechts 25 waaghalzen. Voorafgaand aan de oversteek werden het publiek en de deelnemers vermaakt en vooral opgezweept door de verrichtingen van de flyboarders.

Daarna was het aan ‘de overstekers’. Niveauverschillen waren er zeker, maar dramatisch was het allemaal niet. De winnaars waren Edwin Schiller in de categorie individueel en De Blikkerts bij de teams met respectievelijk 30,45 seconden en 1 minuut 36. Deze teamtijd is de optelsom van de tijden van de drie klimmers. Harold Nijhuis van team de Blikkerts en de recordhouder van 2014, kreeg een eervolle vermelding met zijn tijd van 21 seconden. Overigens zijn de uitslagen onder voorbehoud aangezien de resultaten van het dopinglab nog niet binnen zijn.

Wat de organisatie betreft wordt het spektakel volgend jaar weer dunnetjes overgedaan. Na afloop bedankte de organisatie de loonwerkers van Van Lenthe, Pekkeriet en Lindeboom voor het beschikbaar stellen van hun materiaal, terwijl ook het presentatie duo, de deelnemers en het publiek even in het zonnetje werden gezet.

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.