Home / Dalfsen Regio / csi ommen toch maar geen auto voor csi winnares lisa nooren

csi ommen toch maar geen auto voor csi winnares lisa nooren

Trots is ze op haar kleine vosje dat op zaterdagavond bijna over zijn eigen hoogte heen sprong. “Hij heeft een hart van goud. Hij doet zo z’n best”, waardeert ze Hocus Pocus de Muze (v. Tinka’s Boy), die zich in barrages op grote pistes als een vis in het water voelt. “De eerste dagen probeer ik wel zo strak mogelijk te rijden, maar leg ik hem niet plat voor de snelste tijd. We weten dat hij op z’n best is in barrages of een proef met winninground zoals vandaag met lange lijnen. Dan gaan we er voor en dan lukt het af en toe. Ik ben hier ook echt blij mee. Eigenlijk is hij van nature niet de allersnelste, maar hij kon lekker doorgalopperen in de lange lijnen.”

Teller op nul
De 21-jarige Lisa Nooren, die al drie auto’s gewonnen heeft, liet in de eerste omloop vier strafpunten noteren en moest als eerste van start in de winninground, waarin de top-13 uit de eerste ronde mocht terugkomen. De teller ging weer op nul en daarmee lag de strijd geheel open in deze Coral Reef Ranch and European Lease Company Trophy. Stephanie Holmén uit Zweden kwam het dichtst bij haar tijd, al was er nog een gat van bijna twee seconden. Voor Gert-Jan Bruggink lag de tweede prijs van bijna 5.400 euro voor het grijpen, tot hij een ongelukkige afzet kreeg voor de laatste hindernis en Quincy (v. Quintender) de balken voor zich uit schoot. Toch was Bruggink nog de beste Nederlander op de zesde plaats.

“Het was echt een heel mooi gebouwde proef. Niet lomp hoog, maar wel delicaat. Ik had nog niet eerder op CSI Ommen gereden, maar ik ben blij dat ik hier aan de start mocht komen. Een toporganisatie, een super sfeer en heel enthousiast publiek. Echt leuk”, vertelt Lisa Nooren.

‘Troostprijs’
Michael Greeve trooste zichzelf ‘s middags door de 1.50m Nijwa Trophy te winnen met Big Star Jr. KZ (v. Big Star). Deze week besloot hij zijn topmerrie Whitney BB terug te trekken uit de sport en vandaag verliet ze de stal om bij Michael’s ouders de fokkerij in te gaan. De eerste prijs van 6.250 euro was een welkome opsteker. “Heel blij mee”, vertelt de professional uit Veeningen. Hij rijdt Big Star Jr. KZ al van jongs af aan voor fokker Cees Klaver, die trots langs de kant stond te kijken.

“Big Star jr. KZ is een zoon van olympisch kampioen Big Star uit een dochter van wereldbekerwinnaar Taloubet Z. Twee springfenomenen en daarmee waren de verwachtingen meteen heel hoog. De meeste mensen dachten dat hij als jong paard niet goed genoeg sprong. Maar je ziet nu maar weer. Een paard wordt sneller veroordeeld dan beoordeeld. Deze hengst doet het op een iets andere manier, maar hij springt wel heel veel nul. Door zijn voorzichtigheid toonde hij zijn vermogen niet direct, maar nu hij er vertrouwen in heeft springt hij dit heel makkelijk weg. Hij is nu negen jaar en ik denk dat er nog veel meer in zit. Dit zou zo maar eens de opvolger van Whitney kunnen worden. Hij heeft ook die super instelling.”

Oranje boven
Het werd een oranje aangelegenheid in de 1.50m proef. Sanne Thijssen won de tweede prijs van 5.000 euro met Expert (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Ben Schröder, Pim Mulder, Piet Raijmakers jr. en Wout-Jan van der Schans volgden in de prijsuitreiking. Ook de twee andere internationale rubrieken bleven in eigen land. Niels Nanning won de 1.30m Roelofsen Horse Trucks Trophy op Belrose (v. Action Breaker). Hyke Voorn won nogmaals de 1.20m proef om de For Farmers Trophy met Vanety (v. Vittorio).

Slotdag
CSI Ommen sluit vandaag al weer af, maar wel met de belangrijkste proeven. Na een 1.45m rubriek om 8.00 uur gaat de 1.40m CSI1* Grote Prijs van start. Gert van den Hof komt om 14.00 uur een paard zadelmak maken, waarna de 1.60m Grand Prix van het Vechtdal powered by Handelshuis Schuttert om 15.00 uur begint. De toegang is ook dan gratis.

www.csiommen.nl

 

Lees ook

Boosterprik mogelijk in alle gemeentes GGD IJsselland

REGIO – Mensen die wel een boosterprik wensen, maar daarvoor niet ‘helemaal’ naar Deventer, Hardenberg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.