Home / Dalfsen Regio / big bang kendama festival in witharen

big bang kendama festival in witharen

Het begon allemaal met een houten spelletje uit Japan. Kendama heet het en het is een spelletje dat een goede hand-oog coördinatie vraagt en een beetje geduld. Een eerlijk spelletje waar tijdens het festival ook nog 750 euro te winnen valt als je kampioen wordt!

Kendama spelers van over de hele wereld zullen naar Witharen komen om te laten zien wat ze kunnen en met de grote prijs er vandoor te gaan. Natuurlijk hoort daar een feestje in stijl bij met leuke muziek, goed eten en veel andere activiteiten.

Het festival vindt plaats van 10 oktober 2018 t/m 15 oktober 2018 op biologisch dynamisch landgoed Oergoed in Witharen. Van biologisch dynamische friet tot pannenkoeken, uitsmijters en appeltaart, van alles is er te krijgen bij Oergoed. Oergoed heeft als doel om iedereen aan betaalbaar eerlijk eten te helpen. Het beste eten rondbrengen met paard en wagen en gehandicapte kinderen, goedkoper dan in de supermarkt en in houten kratjes.

De missie van het Big Bang Kendama Festival is om mensen een geweldige ervaring te geven en te laten zien dat we lief tegen elkaar kunnen zijn, een mooie tijd met elkaar hebben en dat iedereen welkom is. Van gehandicapte kinderen tot jongeren en volwassenen tot bejaarden.

Met drie podia en twee bars hoef je je niet te vervelen. Twee podia zullen in prachtige indianententen plaatsvinden en het laatste podium zal in de splinternieuwe groentekas van Oergoed plaatsvinden voordat de zaden de grond in gaan. Een unieke, eenmalige ervaring!

Er worden nog dagelijks activiteiten toegevoegd, maar tot nu toe is al bekend dat er geweldige, relaxte muziek voor iedereen op drie verschillende podia zal zijn, waaronder een podium in een groentekas. Ridder demonstraties in volle harnassen met bijbehorende jonkvrouwen en narren. Ook aan vervoer is gedacht, door een taxi-service met paard- en wagen met Belgische trekpaarden die van en naar het station Ommen gaat. Samen met andere kinderen en volwassen heerlijk biologisch dynamische pizza’s eten recht van de steenoven en als je niet meer naar huis wil, kun je ook nog overnachten op de camping.

Bekijk de prachtige Oergoed-tuin en geniet van de duurzame en geweldige bouwprojecten die allemaal gemaakt zijn van tweedehands materialen waar vanaf sloop tot bouw met de grootste liefde en aandacht prachtige kunstwerken zijn ontstaan die ook nog eens als woning kan dienen.

Op de flitsende site van het festival, www.bigbangkendama.com, staat de volgende tekst die het festival goed samenvat:

“Nu is de tijd. Tijd om te laten zien dat er een andere manier is. Een andere manier om onze levens te leven. Als wij als broers en zussen in een familie samen spelen, leren en werken, kunnen wij de wereld zoals wij die kennen veranderen. We zijn liefde. We zijn licht.”

Kaartjes zijn beschikbaar vanaf één dag voor maar € 25,-. Twee dagen voor € 45,- en maar €75,- voor het gehele festival. Wees er snel bij, want kaartverkoop is begonnen en op is op. Kijk voor meer informatie op de website

Lees ook

Het Boek van de Week

‘Getekend: sporen van kindermishandeling’ van Gijs Wanders en Herman van Hoogdalem In elke schoolklas in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.