Home / Dalfsen Regio / zesenveertig sollicitaties burgemeesterschap dalfsen

zesenveertig sollicitaties burgemeesterschap dalfsen

34 kandidaten hebben of hadden een hoofdfunctie in het openbaar bestuur, 12 sollicitanten hebben een andere professionele achtergrond. 9 kandidaten zijn lid van het CDA, 9 van de CU, 5 van D66, 3 van GL, 2 van een lokale partij, 5 van de PvdA en 11 van de VVD. Van 2 kandidaten is de politieke kleur niet bekend.

Vacature
De sollicitatietermijn liep van 21 juni tot 12 juli. Het burgemeestersambt in Dalfsen is per 1 december 2018 vacant door het aan burgemeester Han Noten verleend eervol ontslag. Hij is de komende maanden nog in functie, totdat eind dit jaar zijn opvolger aantreedt.

Gesprekken
De gemeenteraad heeft op 18 juni het profiel voor de nieuwe burgemeester vastgesteld. De komende tijd staat in het teken van het inwinnen van informatie en het voeren van sollicitatiegesprekken. Daarna zal de Commissaris van de Koning met de vertrouwenscommissie uit de raad een selectie van kandidaten bespreken. Deze commissie gaat met die kandidaten in gesprek. Zij brengt verslag van bevindingen uit aan de gemeenteraad en bereidt de aanbeveling voor. Het is uiteindelijk aan de raad om de beste kandidaat voor Dalfsen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor te dragen. De procedure is erop gericht dat de nieuwe burgemeester in december kan beginnen.

 

Lees ook

Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

LEMELE – Op 10 april 1945 werden Lemele, Archem en Dalmsholte bevrijd door een eenheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.