Home / Dalfsen Regio / warme welkomdag voor vluchtelingenkinderen

warme welkomdag voor vluchtelingenkinderen

Het is de tweede keer dat er een Warme Welkomdag op touw wordt gezet. “Vorig jaar voor het eerst, dat was toen ook bij Hiawatha. De kinderen vonden het grandioos, wat hadden ze veel plezier! Maar niet alleen zij, óók hun ouders! Het was echt een dag die in het teken stond van ontmoeting! De kinderen speelden naar hartenlust, er stond een grote tipi, er was koffie en er was een lunch voor iedereen. In totaal waren er rond de negentig personen!” Louise vertelt enthousiast: “Als blijvende herinnering aan de dag kregen alle gasten na afloop een vaantje mee. Nu was ik laatst op bezoek bij een vluchtelingengezin. Er hing helemaal niets aan de muren, behalve twee vaantjes! Keurig opgehangen aan twee spijkertjes… Zo zie je maar, zo’n dag betekent best wel veel voor deze mensen!”

Geke:” Het idee voor de Warme Welkomdag komt van Jan Ebeltjes van de stichting CHOE (Christelijke Hulp Oost Europa), die kinderen uit een internaat in Oekraïne tijdens de vakantieperiode onderbrengt bij gastgezinnen in Nederland. Hij zocht een manier om de kinderen wat gemakkelijker in contact te brengen met andere kinderen en wees ons op de Fred Foundation, waar hij ook voor werkt. Door de sponsoring van Fred Foundation is de Warme Welkomdag geheel gratis!”

De Fred Foundation is een stichting die projecten initieert, uitvoert en ondersteunt op het terrein van het bevorderen van harmonie in de mensen en zijn leefomgeving.

Programma
Het is de bedoeling dat de kinderen, jongeren en ouders elkaar beter leren kennen door spel en sport. Het programma begint om 10.30 uur met koffie en thee. Er is de gasten gevraagd om zelf een lekker, buitenlands hapje voor bij de koffie/thee mee te nemen! De kinderen kunnen zich vermaken met schminken en clown Robbie. Om 11.30 uur gaat een sportieve Zeskamp van start met spelen als touwtrekken en ‘Water naar de zee’.

Na de gezamenlijk broodmaaltijd is er een voetbalwedstrijd (12.30). Wie niet meespeelt, kan opstappen voor de huifkartocht naar de uitkijktoren. Ook treden die middag enkele lokale muziekgroepjes op. “De Boothill Stompers en Burnhouse Muzikanten hebben in elk geval al toegezegd van de partij te zijn!” vertelt Louise.

Beide dames hopen dat er die dag veel statushouders komen. “Het wordt vast heel gezellig! Hoe mooi zou het zijn als in Nederland nog veel meer van dit soort initiatieven voor vluchtelingen (kinderen) ontplooid zouden worden. Stichting Fred Foundation ondersteunt het graag!”

Lees ook

Loop je hoofd leeg en je lijf lichter!

OMMEN – Op 12 april start in Ommen de loopgroep ‘Loop je lichter’. Heb je …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.