Home / Dalfsen Regio / voorrangsregels bij de vechtbrug veranderen nog voor de bouwvak

voorrangsregels bij de vechtbrug veranderen nog voor de bouwvak

Het is de bedoeling dat het verkeer (ook het verkeer dat vanaf Zwolle richting Den Ham wil,) via de rotonde na de Aldi (Slagenweg-Coevorderweg) richting de Vechtbrug rijdt. Het doorgaande verkeer benadert dus vanuit Hardenberg de Vechtbrug.

Hiernaast wordt het fietspad Vechtbrug-Vechtkade-Julianastraat (huidige ligging tussen de bloemperken) verplaatst. Fietsers krijgen straks voorrang als ze over willen steken van de Vechtbrug naar de Schurinkstraat.

Ook gaat over niet al te lange tijd de Schurinkstraat op de schop. De weg wordt veiliger ingericht. Het is straks niet echt een doorgaande weg meer. Je kunt dan via de Schurinkstraat niet zo makkelijk meer richting Vechtbrug rijden. Mensen zullen hier vaker moeten wachten. Dit zorgt er ook voor, dat het doorgaand verkeer via de rotonde na de Aldi (Slagenweg-Coevorderweg) gaat rijden. Dus ook vanaf Hardenberg de Vechtbrug benadert. Een werkgroep van gemeente en bewoners overlegt over de nieuwe inrichting Julianastraat/Schurinkstraat.

Ilona Lagas (VVD) is blij met de veranderingen die er op stapel staan. “Ik heb al jaren geroepen dat de voorrang die het verkeer vanaf de Action krijgt, er af moet. En als je vanaf Zwolle richting Den Ham moet, kun je prima via de rotonde na de Aldi (Slagenweg-Coevorderweg) rijden. Die weg is misschien wat langer, maar je bent er wel sneller. Zelf parkeer ik altijd op de nieuwe parkeerplaats bij het Streekmuseum. Vanaf daar is het maar een klein eindje naar het centrum. Je bent er zo. Nog sneller dan dat je op de Voormars parkeert. Wat betreft de inrichting Julianastraat/Schurinkstraat zou ik de werkgroep adviseren om dan ook meteen de voetgangerssituatie vanaf de parkeerplaats Ommen-Oost naar het centrum mee te nemen. Die is niet logisch nu.”

Lees ook

Ook in Dalfsen waren de winkeliers de lockdown beu

DALFSEN – “Ondanks dat er al iets was uitgelekt, heb ik met enige spanning en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.