Home / Dalfsen Regio / verkoeling tijdens de snikhete dagen

verkoeling tijdens de snikhete dagen

“Wij hebben een hitteprotocol en trekken hiervoor alles uit de kast”, zegt Anita Bosch van team Welzijn van woonzorgcentrum Rosengaerde desgevraagd. “De koeling mag geen ondergeschoven kind zijn in een verzorgingstehuis. Vaak zijn de verblijven van de inwoners gesitueerd onder een plat dak wat nog eens een extra hitteveroorzaker is. Zonwering voor de ramen helpt dan ook nauwelijks. Simpele maatregelen maken een groot verschil. Wij letten vooral op uitdroging. Groenten en fruit zijn goed omdat deze een hoog percentage water bevatten en een natuurlijke bron zijn van vitamines en minerale zouten. Soep, bouillon, melk, ijs of tomatensap vullen het verloren zout aan. Alle activiteiten voor onze cliënten houden we op dit moment in de Blauwe Bogenzaal, daar is het momenteel het koelst. Wij proberen de warmte zoveel mogelijk buiten te houden. Door rechtstreekse zoninval te vermijden, zonnewering te gebruiken en deuren en ramen overdag dicht te houden. Er worden ook extra vrijwilligers ingezet. Door deze vrijwilligers zijn zelfs extra mobiele airco’s geplaatst”, zegt Anita, van team Welzijn woonzorgcentrum Rosengaerde.

De gemeente en brandweer behoefden nog niet speciaal in actie te komen. “Natuurlijk hebben we wel zorgen over onze planten en bomen”, zegt wijkbeheerder Otto Koerhuis. “Platte daken behoeven nog niet te worden gekoeld en ook het zuurstofgehalte in de diverse vijvers voor de vissen is nog voldoende. Wel kregen wij de vraag uit de regio of wij ook overwegen om zout te gaan strooien op het asfalt om deze af te koelen. Nee, dat is nog niet bij ons opgekomen”, aldus Koerhuis.

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.