Home / Dalfsen Regio / veel belangstelling voor open dag koeksegeul en jongste eiland van nederland camping de koeksebelt

veel belangstelling voor open dag koeksegeul en jongste eiland van nederland camping de koeksebelt

Foto/tekst: Gea Slotman

Camping De Koeksebelt bijvoorbeeld, stond bijna geheel onder water. Het hoge waterpeil in 1998 was mede aanleiding voor het besluit in 2012 om de ‘Koeksegeul’ aan te leggen. Een meander of zijarm van de rivier De Vecht, die om De Koeksebelt zou gaan lopen en de doorstroming van het water zou moeten bevorderen.

Donderdag 28 juni 2018 –slechts 6 jaar na het besluit- werd de nieuwe Koeksegeul die nu met de Vecht om het ‘jongste eiland van Nederland’ ligt, ingewijd door gedeputeerden Boerman en Van Hijum van Provincie Overijssel. Zij lieten de nieuwe platbodem e-excursieboot (toegankelijk voor rolstoelen), ontwikkeld door Koeksebelt, Reggesafari en Sportvisserij Oost Nederland, te water en werden muzikaal onthaald bij de met zilveren linten versierde brug bij de ingang van de camping. Omdat alles toch op de schop ging, pakten Jack en Jaqueline van der Boon de afgelopen jaren meteen hun hele camping aan. Dat was hard werken, buiten de seizoenen om. Aan de westkant van de camping is ruimte gemaakt voor de nevengeul; aan de oostkant werden er ruimere kampeerplaatsen gecreëerd. Nieuwe accommodaties, een nieuw receptie- en recreatiegebouw, een houten speelschip en een nieuw sanitair gebouw voor minder validen kwamen er. Aan de nieuwe steigers liggen de twee nieuwe excursieboten.

Het familiebedrijf met 5 sterren, dat afgelopen week precies 100 jaar geleden de eerste gast verwelkomde op toenmalig kampeerterrein De Stekkenkamp in Zeesse, nodigde zaterdag de bevolking uit om nevengeul en camping te bekijken. Op een scherm in het nieuwe recreatiegebouw konden alle werkzaamheden van afgelopen jaren gevolgd worden. Er was veel belangstelling. (oud-boswachter) Arend Spijker: “Geweldig. Al die waterpartijen krijgen nu veel meer ruimte. En Jack heeft alles heel mooi aangepakt. Zie je daar die oude eik vlakbij de Koeksegeul? Die is misschien wel 400 jaar oud. Zo mooi, dat die behouden is gebleven. Dat er rekening mee is gehouden, betekent dat Jack er oog voor heeft.”
Ook Gerrit en Annet Pasjes (van de kinderboerderij tegenover de camping) zijn onder de indruk: “Een gigantische vooruitgang. Fantastisch. Wij hebben de hele bouwerij gevolgd. Het is heel mooi geworden. Ja, echt. Heel goed, die nieuwe arm aan de Vecht. Wij hebben het gezien, als het water te hoog is. Dat het echt tegen de straat aan staat… Je hebt vanaf de camping zo’n mooi uitzicht op het water!”

Campinggast Magda Geurts: “Wij kampeerden hier in september voor het eerst. Dat is zo goed bevallen. Alles klopt hier. Top! Ik ben heel tevreden.”

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.