Home / Dalfsen Regio / uit hei en dennen oud huis

uit hei en dennen oud huis

Maar ja, een oud huis heeft zo z’n makken. Dat betekent ook ieder jaar weer schilder- en ander onderhoud. Vroeger werd het huis omgeven door enorme steigers waarop een aantal schilders schaafden, opvulden en uiteindelijk na het voorbewerken afschilderden. Had je regen, pech gehad, de steigers stonden weken om het huis en gezelliger werd het er niet van.

Met de technisch begaafde verloofde haalde ik tegelijkertijd een bron van vernuft binnen. Hij heeft veel contacten met diverse vakmensen, die samen met hem tot verpletterend goede en betaalbare ideeën komen. Mijn funktie is beperkt tot het “O wat wordt het mooi, wilt u nog koffie met een koek en val niet van de ladder”. Zo is er al heel veel verbeterd en (nog) mooier geworden. Het scheelt enorm als je een vernuftige partner hebt met verstand van techniek, vormgeving, planning en daarnaast ook commercieel is. Door verloofde zie ik bv ieder jaar onze schilder Harry, bescheiden, kundig, snel en hardwerkend. Net zo tevreden en gelukkig zijn we met ons installatiebedrijf en het bouwbedrijf in Ommen. Er is in dit huis nogal eens iets veranderd, even woonde in het “bijgebouw” oudste dochter bij mama, maar dat raad ik niemand aan. Als volwassen dochter wenste ze niet dat ik haar ongerust belde omdat ze laat thuis kwam. Ook was ik niet blij dat ze van haar appartement een poezenparadijs had gemaakt. Je weet die dingen pas als je het hebt ervaren.

Heel af en toe denk ik aan het verkopen van het huis met die enorme tuin. Maar ja, dit pand is zo uniek door de schitterende met stuc versierde oude plafonds, het licht, de bibliotheek enz. Ik zou het allemaal zo missen. Deze grandeur krijg je nooit meer hè. Dus blijven wij nog even de trotse en blije bewoners van ons eigen Hei en Dennen.

Antoinette

 

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.