Home / Dalfsen Regio / tim knol op herhaling in het bostheater van ommen

tim knol op herhaling in het bostheater van ommen

In zijn uppie, maar met een koffer vol eigen liedjes, covers en anekdotes slaagde Knol er in zijn gehoor welhaast te betoveren en in ieder geval aan zijn lippen gekluisterd te houden. Het werd een legendarische avond, waar nog lang over nagepraat werd. En tadááá, welzeker met trompetgeschal, de parel van de nationale singer/songwriterwereld gaat op herhaling in het bostheater en wel op zaterdag 11 augustus. Een dijk van een afsluiter die perfect past bij een prima verlopen bostheaterseizoen. Zorg wel dat je om 21.00 uur binnen bent, want rond dat tijdstip tikt Tim voor het eerst af. Beter is het om wat eerder te komen en alvast een biertje te slobberen, of desnoods een bekertje koffie, om te acclimatiseren.

Even wat info over de gast, of eigenlijk hoofdpersoon van 11 augustus. Dit jaar kwam zijn vierde album ‘Cut the Wire’ uit. Een door de critici bewierookte, pure liedjesplaat, opgenomen met behulp van zijn vaste kompaan en producer Anne Soldaat.

In de zeven jaar na zijn doorbraak in 2010 heeft Tim Knol dijken aan ervaringen achter de rug. Vroeg in zijn loopbaan werd een jongensdroom werkelijkheid: spelen op grote podia, ontmoetingen met helden en het kunnen leven van de muziek. In dat prille stadium zette Knol vraagtekens en kanttekeningen bij de valse schijn van het rockwereldje, getuige songs als ‘Not real love’, ‘Only one night stands’ en ‘Is that what you call Rock ’n’ Roll?’

Ondanks deze waarnemingen heeft Knol het grillige pad van rock ’n’ roll drie albums lang bewandeld, doch niet zonder kleerscheuren. Door het oog van de storm des succes is er veel verloren gegaan. “Die gouden jaren, ach, dat was een hele andere wereld, een explosie. Pinkpop, Lowlands, ik stond overal. Het ging maar door. Er leek geen einde aan te komen. Toen het einde er opeens wél rigoureus was, vlak voor ‘Soldier On’, viel ik plat op mijn snuit. Zo voelde het tenminste. Ik was toen 23. Vanaf dat moment moest ik het zelf doen. Alles leek tot dat moment vanzelf te gaan. Het ging te makkelijk bij mijn eerste twee platen.”

Ondanks alles vind Knol nog steeds exact dezelfde dingen belangrijk, zoals toen hij voor het eerst in de platenkast van zijn vader rommelde. Hij stond er tijdens de succesjaren ook

nooit alleen voor. Hechte vriendschappen zijn overeind gebleven. Net als zijn diepgewortelde liefde voor de muziek, zijn goede hand van schrijven en de kunst om gouden melodietjes uit zijn gitaar toveren.

Levenswijsheid komt met de jaren. Ook bij Knol. Inspiratie put hij vanuit gelijkgestemden uit alle uithoeken van de wereld. “Iemand als Kevn Kinney is mijn voorbeeld. Zeker de manier waarop hij zijn carrière invult. Hij is een troubadour. Net als Townes Van Zandt kan hij een verhaal vertellen met drie akkoorden waarvan je stijl achterover slaat. Hoe hij denkt over de muziekindustrie vormt mij ook. Drivin N Cryin’ komt uit de jaren tachtig, dat had The Black Crowes kunnen zijn. Door een paar mislukte platendeals is dat niet gebeurd. Daar kun je eeuwig van balen, of je kunt het accepteren en blij zijn met wat je hebt gecreëerd. Je eigen visie volgen en doen waar je je goed bij voelt.”

Drie jaar terug was hij al eens in Ommen. Zaterdag 18 augustus komt hij terug. Ga dat zien, je weet nooit wanneer de volgende keer is.
Het bostheater ligt verscholen in de bossen en is voor onbekenden best lastig te vinden. Voer Besthmenerberg 1 te Ommen of postcode 7731PB in en de navigatie voert je er in een streep naar toe. Er kan in de nabijheid van het amfitheater worden geparkeerd. Vrijwilligers van de stichting helpen je met alle plezier op weg. Kaarten 12,50 euro in de voorverkoop, aan de kassa betaal je vijf euro meer.

Zie www.bostheaterommen.nl voor meer informatie.

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.