Home / Dalfsen Regio / taaltijd voor anderstaligen in zomervakantie

taaltijd voor anderstaligen in zomervakantie

Taalcoach Trudi Groos vertelt: ‘Nieuwe Nederlanders volgen meestal een of ander taaltraject: een NT2-cursus of begeleiding van een taalcoach. We zien dat anderstaligen in de zomervakantie vaak zes weken lang bijna geen Nederlands kunnen oefenen. Dan gaat hun niveau weer achteruit. En dat is natuurlijk heel jammer.’

Iedereen is welkom bij de TaalTijd-bijeenkomsten. Je hoeft niet aan het begin te komen of tot het einde te blijven. ‘We hebben van alles bedacht’, vertelt Trudi Groos. ‘Er zijn taalspelletjes, bijvoorbeeld een soort fotoganzenbord. Als je aan de beurt bent, moet je iets vertellen over wat je ziet.’ Naast spelletjes kun je taaloefeningen doen of een gesprek voeren over een onderwerp. ‘Mensen komen uit allerlei landen: uit Eritrea, of uit Syrië bijvoorbeeld. Iedereen heeft zijn eigen uitdagingen bij het leren en oefenen van taal.’

TaalTijd wordt georganiseerd door Taalpunt Ommen en vindt plaats in de Bibliotheek, op zes dinsdagochtenden van 10.00 tot 12.00 uur. Data: 24 en 31 juli, 7, 14, 21 en 28 augustus. Deelname is gratis, de inloop is vrij en er is koffie en thee voor iedereen. Meer informatie op www.bibliotheekommen.nl

 

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.