Home / Dalfsen Regio / sloop voor kansen in de gemeente dalfsen

sloop voor kansen in de gemeente dalfsen

Zoals veel gemeenten, kent de gemeente Dalfsen de rood-voor-roodregeling. Dit houdt in dat als er 850 vierkante meter aan gebouwen wordt gesloopt er een nieuwe woning op de locatie mag worden gebouwd. De opbrengsten van de bouwkavel kan op deze manier worden ingezet voor de sloopkosten.

Dalfsen biedt inwoners sinds begin dit jaar een uitbreiding op deze regeling. Deze aanvullende regeling heet ’Sloop voor kansen.’ Als je een schuur of stal sloopt en daarvoor zelf niets terug wil bouwen, dan kun je een voucher (een tegoedbon) aanvragen bij de gemeente. Deze tegoedbon geeft recht op de bouw van een woning of een schuur op een andere locatie. Deze tegoedbonnen zijn verhandelbaar binnen de gemeentegrenzen. Ook de gemeenten Raalte en Hof van Twente hebben soortgelijke regelingen.

Lambert Schuldink, adviseur bij Countus, ziet veel voordelen in deze aanvullende regeling. ‘Sloop in combinatie met het saneren van asbest krijgt hiermee een impuls. Leegstand en verval wordt tegengegaan. Bovendien is het aantrekkelijk dat de tegoedbonnen geld waard zijn.’
Schuldink adviseert om bij asbestsanering goed na te denken wat je met je gebouwen doet. “Met deze regeling leg je vast dat je gaat slopen, maar je hoeft niet direct te beslissen of je gaat herbouwen of dat je de voucher gaat verkopen. Je hebt dus nog de tijd om na te denken. Je kunt er ook voor kiezen om een deel van dak te vernieuwen en het andere deel te slopen en om te zetten in vouchers die je vervolgens kunt verkopen.”

Over de handel in de vouchers is Schuldink positief. ‘Er zijn genoeg agrariërs of particulieren die een nieuwe woning of schuur willen bouwen. Ik krijg nu al geregeld vraag naar sloopmeters in de gemeente Dalfsen. Dus als je plannen hebt om asbest te gaan saneren en te slopen op je erf, denk dan goed na op welke manier je dit aanpakt. Wij adviseren je graag.’

Wil je meer weten over de voorwaarden van de regeling ‘Sloop voor kansen’ in de gemeente Dalfsen of heb je sloopmeters beschikbaar? Countus Ommen is bereikbaar via tel. 0529 46 52 30.

 

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.