Home / Dalfsen Regio / scholieren onthullen vleermuizenparadijs in nieuwleusen

scholieren onthullen vleermuizenparadijs in nieuwleusen

Met dit verblijf en het planten van bomen is een goede leefomgeving gecreëerd voor vleermuizen in de omgeving van de Hulsterplas. De bomen trekken bijvoorbeeld weer insecten aan die door de vleermuizen worden gegeten. Vleermuissoorten die hier veel voorkomen zijn: de gewone dwergvleermuis, de ruige dwergvleermuis, de watervleermuis, rosse vleermuis, grootoorvleermuis en de laatvlieger.

Groen groener groenst
Het vleermuizenparadijs is het winnende ontwerp van de provinciale prijsvraag ‘Groen, Groener, Groenst 2016/2017’. Kinderen van basisscholen mochten daarbij met elkaar een dierenverblijf maken voor hun schoolplein of de directe omgeving. Vijf scholen gingen daarmee aan de slag. De school, de ontwerpers, kunstenaar en vleermuizenkenner Theo Douma gaven het vleermuizenhotel een concrete vorm en plek. Het schoolplein was niet geschikt, daarom werd naar een andere plek gezocht. Dit werd de Hulsterplas bij Nieuwleusen. Het vleermuizenhotel is eigendom van de gemeente Dalfsen. Die neemt in overleg met de school het beheer en onderhoud voor haar rekening.

Ook dit jaar start er weer een nieuwe Groen, Groener Groenst! prijsvraag voor inwoners om de directe woonomgeving te vergroenen. Waar groene ideeën voor gevraagd worden en wat er te winnen valt, wordt in het najaar bekend.

Natuur voor elkaar
Groen is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Daarom wil de provincie Overijssel meer groen stimuleren in het dagelijkse leven van alle inwoners in Overijssel. In het bijzonder wil de provincie kinderen meer in aanraking brengen met het groen. Waar kan dit beter dan op het eigen schoolplein! Groen speelt immers een belangrijke rol bij de ontwikkeling van kinderen.

Lees ook

Wet Voorkeursrecht gemeenten op gronden Dalfsen Noord

DALFSEN – Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen hebben op 30 maart 2021 besloten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.