Home / Dalfsen Regio / rondleiding thomas a kempis door devotenbuurt dalfsen

rondleiding thomas a kempis door devotenbuurt dalfsen

De rondleiding start om 19.00 uur bij het begin van de Thomas a Kempislaan ( bij de plattegrond) en gaat dan richting Camferbeekstraat en Agnietenhof. Van Agnietenhof naar Geert Grootestraat, Devotenhof, Van Kempenhof, van Ommenhof, van Linghenhof, Geert Grootestraat, Stickerstraat, Kloosterhof-Mariënhof en Westerhof.

Bij elke straat, en bij elk hofje, vertelt Thomas ( alias Mink de Vries van de Moderne Devotie, en Thomas a Kempis Stichting) het verhaal over die persoon. Alle verhalen bij elkaar worden tijdens de rondleiding uitgedeeld. Daarvoor zoekt Thomas nog ondersteuning van een broeder en zuster. Zij ontvangen dan van Thomas zijn wereldberoemde en kostbare boek “de Navolging”. Het besluit rond deze Devotenbuurt en Schoutenbuurt is rond 1970/1971 genomen door de gemeente Dalfsen. Waarschijnlijk was toen niet bekend dat er ook straatnamen naar Ommenaren hebben genoemd. Dat maakt het bijzonder.

Afscheid Agnieten
Om 20.30 uur is de rondleiding afgelopen, iedereen kan aanschuiven of afhaken bij de rondleiding. Thomas vertrekt rond 20.30 uur naar Nieuwleusen, waar afscheid wordt genomen van het Agnietencollege. Als bewoner van de Agnietenberg en naamgever van de school, mag Thomas daar niet ontbreken.

Lees ook

Online masterclass ‘Van de druppel naar de Vecht’

Meedoen vanaf de bank REGIO – Waterschap Drents Overijsselse Delta en waterschap Vechtstromen nodigen bewoners …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.