Home / Dalfsen Regio / prachtige top vijf uitslag voor start racing dalfsen tijdens 501 van assen

prachtige top vijf uitslag voor start racing dalfsen tijdens 501 van assen

Tekst: Asse Klein
Foto’s: Jan Timmerman (JTS Fotografie)

Start Racing reed afgelopen zaterdag de 501 van Assen met vaste rijders Danny van der Sluis en Patricia Kok. Henry Compagner maakte het team compleet. Henry is normaal gesproken de monteur van Danny, maar was totdat hij ruim twee jaar geleden stopte ook een snel coureur in de SuperCup 600. Henry zal later dit jaar ook in Oschersleben weer eens opstappen op een Yamaha R6 van Start Racing in de OW Cup, dus de 501 van Assen was voor hem een mooie trainingsgelegenheid en daarnaast kon Start Racing op deze manier met een volledig eigen team aantreden tijdens de 501 van Assen.

In de kwalificatie wist Danny het team keurig als vierde te kwalificeren. De 501 van Assen, een endurance-wedstrijd van 111 ronden op het TT Circuit, werd begonnen met een Le Mans start. Dit is een manier van starten zoals we die meer in de endurance-wereld kennen, waarbij de coureurs rennen naar hun motor om deze vervolgens te starten en te beginnen aan de race. Danny deed deze start en ging als vierde de eerste bocht in. Vervolgens wisten zowel Danny, Patricia als Henry goede stints te rijden en de pitstops liepen goed. Start Racing wist zich dan ook constant binnen de top-tien te handhaven. Danny reed de laatste ronden en wist zich nog een aantal teams te passeren en als vijfde te finishen. 

Start Racing gaat zich nu opmaken voor de vijfde en zesde race van het seizoen in de OW Cup met Danny en Patricia. Deze wedstrijden worden verreden op donderdag 26 en vrijdag 27 juli op Dijon et Prenois in Frankrijk.

 

Lees ook

Boekstart voor baby’s en peuters

DALFSEN/LEMELERVELD – De bibliotheek start op 5 november met Boekstart voor baby’s en peuters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.