Home / Dalfsen Regio / organisatie van internationaal springconcours verwacht komende editie weer vele topruiters

organisatie van internationaal springconcours verwacht komende editie weer vele topruiters

Negen jaar geleden bij de eerste editie van het concours beloofde Jan Schuttert, vader van de professionele ruiters Hendrik-Jan en Frank Schuttert, dat CSI Ommen ‘elk jaar tien procent mooier, groter en beter’ moet worden. “We proberen overal vooruit op te gaan”, vertelt Jan Schuttert. “Of je nu deelnemer bent of bezoeker, je zal verandering merken.”

De ruiters krijgen bijvoorbeeld een tv-scherm op het losrijterrein, zodat ze live kunnen zien wat er in de piste gebeurt. Er wordt een extra tribune gebouwd voor de deelnemers, eigenaren en grooms, zodat er meer plek overblijft voor het publiek. De VIP-tent wordt groter en krijgt meer uitstraling, er is een nieuwe cateraar en het strodorp ‘Goods & Foods Fair’ krijgt een update. In de Vechtdalstal tonen twintig kunstenaars van 2 tot en met 5 augustus hun producten en kinderen kunnen weer terecht in de Kids Paddock.
CSI Ommen opent maandag 30 juli met een KWPN-veulenkeuring, waarbij de beste veulens kans maken op een ticket voor de Nationale Veulenkeuring. “Niet te verwarren met de Prinsjesdag veulenveiling met tien veulens op de zaterdag”, vertelt Jan.
Op dinsdag 31 juli zullen de landelijke ruiters voor het eerst van het vergrote losrijterrein profiteren voor de rubrieken voor vier- en vijfjarige springpaarden. “En dan hebben we ook nog de klasse 1.10m en 1.20m met in de avond de 1.20m barrage onder kunstlicht. Dan wordt er echt gestreden. Echt mooi.”

Wereldtop
Als de veertig deelnemers aan de Bixie rubrieken voor kinderen tot 12 jaar, op woensdag hun talenten hebben vertoond, mogen de internationale ruiters hun eerste rubrieken springen. “Vierhonderd paarden verwachten we op stal. We keren bijna 222.000 euro aan prijzengeld uit aan de internationale ruiters en krijgen weer veel toppers aan de start. M’n vrouw Marian is hartstikke druk met de standhouders en het regelen van de ruim honderd vrijwilligers.”
Op donderdagavond is de spectaculaire menavond met tuigpaarden, Hackney’s en Friezen (zie kader). Bovendien laat Gert van den Hof op zondagmiddag zien hoe hij een paard zadelmak maakt. “We merken dat het evenement leeft in de omgeving”, vertelt Jan Schuttert. Het loopt storm met de aanmeldingen, ook van ruiters uit de wereldtop. In Ommen zijn er wereldrankingpunten te verdienen tijdens de viersterrenrubrieken, met als absolute sportieve hoogtepunt de 1.60m Grote Prijs op zondagmiddag. Vorig jaar won Marc Houtzager de finaleomloop, wie gaat het dit jaar worden?
De Driehoekshoeve is te vinden aan de Ondersloot 1a in Stegeren. Zie verder www.csiommen.nl.

Menavond
Het motto ‘elk jaar mooier en beter’ op het internationaal concours CSI Ommen wordt ook doorgetrokken naar de showavond van het aangespannen paard. Op donderdagavond 2 augustus komen van 19.00 tot 22.30 uur de beste tuigpaarden, Hackney’s en Friese paarden in de baan en wordt mensport gecombineerd met show en educatie. Hoe train je bijvoorbeeld een tuigpaard? Een professional in de tuigpaarden treedt aan om de fijne kneepjes van het vak uit de doeken te doen. Hanneke Mekkes die nauw betrokken is bij de organisatie van de menavond, kijkt er naar uit. “We laten weer alle facetten van de aangespannen sport de revue passeren. Het verschil met 2017 is dat er dit jaar nog meer paarden zijn en meer rubrieken op de agenda staan. De nationale top is zelfs uitgenodigd. Zo komen bijvoorbeeld Henk Hammers en Harry van Middelaar met echte toppaarden naar Ommen. Het is bovendien ook een officiële wedstrijd aan de vooravond van diverse concoursen waar kampioenschappen worden verreden. Alle rijders willen graag de puntjes op de i zetten.” Iedereen is welkom. De toegang is gratis, net als de rest van de week van CSI Ommen. Voor een plekje op de tribune wordt 5 euro gevraagd.

 

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.