Home / Dalfsen Regio / organisatie plinq loopfestijn in volle gang

organisatie plinq loopfestijn in volle gang

Elk jaar weten vele lopers de weg naar Dalfsen te vinden. Op dit sportieve evenement kunnen zelfs de aller kleinsten meedoen. Jongens en meisjes van 4 tot en met 9 jaar lopen ook dit jaar hun eigen wedstrijd, de Kleine Kornuiten Kidsrun start om 15.00 uur. Voor de wat oudere jeugd en getrainde lopers staan om 15.30 uur de 2,5 km en 5 km op het programma. De 10 km is voor de echte afstandslopers, om 16.30 uur verschijnen zij aan de start. Als slotstuk, voor de echte diehards, start om dezelfde tijd de halve marathon.

Veranderingen
Niet alles blijft hetzelfde, zo heeft de organisatie een waterpost toe kunnen voegen aan de Hofmansteeg bij de fam. Splinter; zij completeren de posten bij Van Dijk aan de Koepelallee, v/d Kamp aan de Vossersteeg, de Trefkoele aan de Brethouwerstraat, van Leussen aan de Kampmansweg en Borger Brinkweg. Bij de waterposten zal muziek ten gehore gebracht worden om de lopers een extra zetje in de rug te geven. Zes waterposten derhalve op een ronde van 10 km. Na jarenlang rondemiss te zijn geweest, geeft Inge Goudkamp het stokje over aan Eva Eghuizen, net als Inge lid van IJsclub Stokvisdennen. De rondemiss zal gekleed worden door Qinn en gestyled door Hair@Home Gerda, beiden ook nieuw. Om duidelijk zichtbaar te zijn voor alle deelnemers en toeschouwers heeft de organisatie nieuwe shirts aangeschaft. Met de trouwe sponsoren worden er meerdere jaren contracten overlegd om continuïteit te waarborgen voor het Loopfestijn. Bij het inschrijven zijn er drie verse krachten ingelopen, Anita van de Berg, Miranda Besten en Jolanda van Vilsteren dragen zorg voor een vlotte verloop aan het begin van de dag. Het goede doel is dit jaar KiKa. Van elke deelnemer gaat er 0,50 euro naar het goede doel.

Dalfserpodium
Wat wel bij het oude blijft, is Henk Borgmeijers aanwezigheid als spreekstalmeester. Uiteraard zijn er voor de topatleten mooie prijzengelden beschikbaar gesteld door de organisatie. Dalfser middenstanders zijn bereid gevonden om een extra Dalfserpodium te creëren. Op de ½ marathon is daar het Wijnberger Pak en Casual podium. Voor de snelste Dalfser dame en heer op de 10 km ligt er een waardebon van Nikki’s klaar.

Vrijwilligers
Bij een dergelijk evenement is de organisatie afhankelijk van vele vrijwilligers, gelukkig zijn die er ook, de organisatie is nog wel op zoek naar enkele verkeersbegeleiders. Aanmelding is mogelijk via info@loopfestijndalfsen.nl. Inschrijven kan uiteraard op: www.loopfestijndalfsen.nl. Zie verder: Twitter: @HMvDalfsen FB: www.facebook.com/Loopfestijn-Dalfsen en Instagram: loopfestijdalfsen

 

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.