Home / Dalfsen Regio / open dag kulturhus de spil in nieuwleusen

open dag kulturhus de spil in nieuwleusen

Álle participanten laten graag hun nieuwe werkruimten zien en vertellen waar ze dagelijks mee bezig zijn. In de nieuwe sporthallen kunnen de bezoekers sportief aan de slag. Er is namelijk gezorgd voor voldoende ruimte voor sport en spel. Ook mag iedereen rondneuzen in de Bibliotheek waar er geknutseld kan worden, voorgelezen wordt en verschillende wedstrijden georganiseerd worden. Bezoekers kunnen bij InteraktContour zelf even kunstenaar zijn door zelf met de verfkwast aan de slag te gaan.

Het Agnieten College heeft haar deuren ook wijd open staan. In verschillende lokalen wordt er met een knipoog aandacht besteed aan de verschillende vakken. Zo treed de schoolband op, kunnen bezoekers instrumenten zelf proberen en in het technieklokaal bestaat er ruimte om als ware professor demonstraties van dicht bij mee te maken. Agnieten College scholier Kyra, bekend van eerdere videovlogs, zal tijdens de open dag als razende reporter wederom verslag leggen.

Het open huis is ook zeker leuk voor kleine kinderen: Zo is er een heuse speurtocht uitgezet en kunnen kinderen tevens deelnemen aan één van de verschillende poppenkastvoorstellingen. Leuk is dat deze voorstellingen plaats vinden vanuit de grootste rijdende poppenkast van Nederland!
In de middag kunnen kinderen, vergezeld met hun ouders genieten van muziek- en theatershow Trapperdetrap! Deze show wordt geleid door zanger, Peer de Graaf. Peer is een podiumkunstenaar die in staat is om de open dag op maat te voorzien van humor en de nodige muzikaliteit.
Verschillende verenigingen verzorgen tijdens de open dag trainingen en wedstrijden en in één van de sporthallen staat ook nog eens een heuse luchtkussenstormbaan. Het open huis wordt tenslotte compleet met muziekoptredens van Hans van Dongen (MEC Muziekschool) en een proeverij welke net buiten de hoofdentree wordt georganiseerd. Hier kunnen bezoekers kosteloos genieten van een hapje en drankje, welke veelal verzorgd zijn door de participanten zelf of leveranciers van De Spil.

Tijdens de open dag, zullen ook de eerste lokale kunstenaars hun expositie onthullen.

 

Lees ook

Uit Hei en Dennen

Wat is/was het warm hè. Wij hebben op twee locaties airco apparaten hangen, daar is …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.