Home / Dalfsen Regio / ommer bissingh start met jaarmarkt bissinghbel en urban run

ommer bissingh start met jaarmarkt bissinghbel en urban run

De opening (19.15 uur) vindt plaats op het Vechtpodium op de Markt. Na het openingswoord van de nieuwe burgemeester Hans Vroomen en Dick Dunnewind, voorzitter van de Stichting Ommer Bissingh Evenementen, is er die maandagavond muziek. De Zotte Zusjes komen het publiek vermaken. De ‘Zusjes’ kunnen het best omschreven worden als maf, gezellig en Nederlandstalig. 

Tussendoor is het tijd om aan de touwtjes van de Bissinghbel te trekken, door mensen die in Ommen aan de touwtjes trekken. Hiervoor is het nieuwe college van B&W en de gemeenteraad van Ommen uitgenodigd. Samen met vertegenwoordigers van de belangrijkste partners van de Ommer Bissingh zullen zij de bel luiden voor een hopelijk aan alle kanten zonnige Ommer Bissingh.

Dinsdag 10 juli: Jaarmarkt
De Ommer Bissingh is een jaarmarkt met een lange traditie. Al in 1557 werd er melding van gemaakt en sindsdien is de Jaarmarkt elke tweede dinsdag in juli, dit jaar dus op dinsdag 10 juli. De Jaarmarkt heeft grote regionale uitstraling en trekt elk jaar duizenden bezoekers naar het centrum van Ommen.

Wat dit jaar is veranderd, is dat de Jaarmarkt naar het centrum is verhuisd. Dit heeft namelijk een aantal voordelen. Het centrum is de hele dag gezellig druk en daar profiteren alle winkels en horeca ook van mee. Een ander niet te onderschatten voordeel is dat er op de Voormars volop en gratis geparkeerd kan worden. De Paardenmarkt blijft natuurlijk wel op het gras van de Voormars plaatsvinden.

De tweede verandering is dat de gemeente Ommen de organisatie van de Jaarmarkt per 2018 heeft overgedragen aan de Stichting Ommer Bissingh Evenementen. De stichting heeft op haar beurt Apeldoorn 2000 in de arm genomen om de organisatie op de vloer uit te voeren. Apeldoorn 2000 is geen onbekende, het organiseert namelijk de braderie en vlooienmarkten op de woensdagen.

Woensdag 11 juli: ‘Vechtdal viert de zomer’
Op woensdag 11 juli wordt de zomer gevierd! Het Vechtdal College gaat de zomer sportief tegemoet met een Urban Run door Ommen. De leerlingen gaan rennend door supermarkten, winkels en op de trappen van de school een buitengewone loopbeleving meemaken. De run zal even zweten zijn, maar met live muziek belooft het super gezellig te worden onderweg!

Verder zal deze Bissinghdag in het teken staan van het goede doel. Deze dag is namelijk een actiedag voor Edukans, een organisatie die zich al jaren inzet voor kwalitatief goed onderwijs in landen waar dat (nog) niet vanzelfsprekend is. En daar zetten de school, maar ook de commissies van de Bissingh en betrokken ondernemers zich graag voor in. De Urban Run is van 10.00-17.00 uur. (Geen braderie en vlooienmarkt)

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.