Home / Dalfsen Regio / obs de bonte stegge streeft naar groen schoolplein

obs de bonte stegge streeft naar groen schoolplein

Foto/tekst: Evert Jan Goos

Een aantal scholieren met enkele leerkrachten hadden een ontwerp gemaakt maar wij vielen net buiten te prijzen. Maar wij waren wel de beste, na de vier winnende prijzen’, zegt Marije lachend. ‘Wij gaan er wel voor, om ons ontwerp uit te voeren. Het begin is er. Enkele ouders hebben een frame voor een insecten hotel gemaakt en leerlingen hebben deze inmiddels gevuld. Marije, toepasselijk als bij gekleed, wijst naar het schoolplein. “Kijk maar eens hoeveel tegels hier op het plein liggen en daar willen we vanaf. Wij willen ook een bloemenweide voor de insecten en we gaan een soort binnentuin realiseren. De oogst kunnen we dan weer gebruiken om te koken. En we proberen op het schoolplein een mogelijkheid te creëren b.v. in theatervorm, om buiten les over de natuur te geven, dat werkt vaak beter dan leren uit een boekje. Groen is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van kinderen evenals sport en spel. Wij proberen kinderen meer in aanraking te brengen met het groen en waar kan dit beter dan op het eigen schoolplein. Groen speelt immers een belangrijke rol bij de ontwikkeling van kinderen. Er is een werkgroepje gevormd die met het plein aan de slag gaat. We willen de natuur binnen halen. Ook duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel, we gaan n.l. ook kijken of het regenwater kan worden afgekoppeld en apart opgevangen kan worden’. De werkgroep heeft inmiddels enkele scholen bezocht om te kijken hou zij het hebben aangepakt. Daar kwamen goede ideeën naar voren. ‘Wij willen e.e.a. graag voor het nieuwe schooljaar realiseren. Onze handen jeuken om er mee aan de slag te gaan’, aldus werkgroep lid Marije.

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.