Home / Dalfsen Regio / nederlandse top naar ommense menavond

nederlandse top naar ommense menavond

Hoe train je bijvoorbeeld nou een tuigpaard? Vorig jaar legde Demy van Nispen uit hoe je een Hackney traint en laat pieken tijdens een kampioenschap en zat het publiek adembenemend te luisteren. Over twee weken treedt een professional in de tuigpaarden aan om de fijne kneepjes van het vak uit de doeken te doen. Wat houdt de tuigpaardensport in en waar draait het nu om?

Hanneke Mekkes die nauw betrokken is bij de organisatie van de menavond, kijkt er naar uit. “Vorig jaar was het al geweldig. Schitterende paarden en een heel gemêleerd publiek met paardenmensen en campinggasten. Over twee weken laten we weer alle facetten van de aangespannen sport de revue passeren. Naast de aanspanningen hebben we marathon rijden, dus wie van actie en spanning houdt is dan ook op de juiste plek.”

Het verschil met 2017 is dat er dit jaar nog meer paarden zijn en meer rubrieken op de agenda staan. “De nationale top is zelfs uitgenodigd. Zo komen bijvoorbeeld Henk Hammers en Harry van Middelaar met echte toppaarden naar Ommen. Wie wil daar nou niet rijden in zo’n prachtige ambiance? Het is bovendien ook een officiële wedstrijd aan de vooravond van diverse concoursen waar kampioenschappen worden verreden. Alle rijders willen graag de puntjes op de i zetten.”

Wie de showavond van het aangespannen paard wil volgen, is van harte welkom. De toegang is gratis, net als de rest van van de week van CSI Ommen (31 juli t/m 5 augustus). Voor een plekje op de tribune wordt vijf euro gevraagd. De internationale springruiters springen hun eerste parcoursen al op woensdag en werken de daaropvolgende dagen toe naar het hoogtepunt op zondagmiddag, de CSI4* Grote Prijs op 1.60m niveau.

Kijk voor meer informatie op www.csiommen.nl

Lees ook

Bibliotheek en Infopunt bieden hulp bij donorregistratie

DALFSEN – Vanaf 1 juli 2020 geldt de nieuwe donorwet. Iedereen kan zijn of haar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.