Home / Dalfsen Regio / middeleeuws festijn op landgoed het laer

middeleeuws festijn op landgoed het laer

Dit Middeleeuws Festijn wil jong en oud op een gezellige en leerzame wijze informeren over die tijd. Vikingen en ridders tonen niet alleen hun uitrusting, maar vertellen ook over hun tijd. Het festijn is een samenwerkingsverband tussen het historische evenementenbureau Cranenburgh Events en De Zon Hotel & Restaurant uit Ommen.

De bezoeker kan ook een Viking- of middeleeuwse helm opzetten, een schild vasthouden of voelen hoe zwaar een maliënkolder van een ridder uit die tijd is. De groep Krebbel brengt beide dagen middeleeuwse muziek op oude instrumenten. Valkenierster Joanna van Zadelhoff geeft een demonstratie met Europese roofvogels, zoals valken en uilen. De vogels tonen zich bovendien op hun best wanneer ze op de hand van de bezoeker op de foto worden gezet. Kinderen kunnen zich uitleven op de boogschietbaan. Daar brengt het team Haagse Schutters hen de eerste beginselen van het boogschieten bij.
Kaartjes kosten in de voorverkoop 6 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis toegang. Aan de kassa kosten kaartjes 8 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen. Parkeren kost 2 euro per dag. Voor meer informatie zie www.middeleeuws-festijn.nl.

Lees ook

Ontwikkeling Poort van Noord Dalfsen komt op gang

Sociale Verbinding centraal op terrein Natuurboerderij Lindehoeve DALFSEN – Begin juni kwamen de naaste buren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.