Home / Dalfsen Regio / marrakesh express van her majesty dendert door het bostheater

marrakesh express van her majesty dendert door het bostheater

Tekst: Willem Lampe

Oké dan, toch maar even een nadere verklaring voor de jongeren onder ons, CSN&Y staat voor Crosby, Stills, Nash & Young. En dan weet iedere 50-plusser met enig muzikaal besef waar je het over hebt. We gaan een tijd terug in de vorige eeuw. De babyboomers van toen hadden nog geen welvaartsbuik en zowel jongens als meisjes hadden lang haar. Jongens hielden de wilde manen met een band bijeen en meisjes droegen soepjurken en stopten bloemetjes in het lange haar. Iedereen stonk naar patchouli en luisterde naar Crosby, Stills, Nash & Young, de ultieme hippieband! Hemelse samenzang, vrijheid, blijheid, communes, vrije liefde, geestverruimende middelen en de hang naar vrede, maar zeker ook naar protest, wat geuit werd in even venijnige als verontwaardigde songs richting regering, conservatisme, racisme en de bemoeienis van Amerika in Vietnam en de daarmee gepaard gaande, ellendige nasleep. Het leverde weergaloze songs op, zowel zoete liefdesliedjes als venijnige protestsongs, die nooit vergeten mogen en nooit vergeten zullen worden.

Daar draagt Her Majesty een flinke zwerfkei aan bij. Na twee uitverkochte tournees met hun alom bejubelde vertolking van het legendarische album Déjà vu struint Her Majesty verder in de ruim gevulde liedjeskoffer van het meesterlijke viertal. Songs van gezamenlijke albums als ‘Crosby, Stills & Nash’ en ‘4 Way Street’ passeren de revue, maar ook nummers van soloalbums als ‘After The Gold Rush’ en ‘Harvest’ van Neil Young, ‘Manassas’ van Stephen Stills, ‘Songs For Beginners’ van Graham Nash en ‘If I Could Only Remember My Name’ van David Crosby. En jawel hoor, zeker komt de onovertroffen Neil Young trilogie ‘Cowgirl In The Sand’, ‘Down By The River’ en ‘Cinnamon Girl’ aan bod! Net als Graham Nash’ bijtende protestsong ‘Chicago’. Net op moment dat je jezelf weer jong voelt zorgt ‘Old Man’ van ome Neil voor rust, bezinning en realisme. Of je nou komt als echte muziekliefhebber of voor een avondje nostalgie, je wandelt na afloop ongetwijfeld met een grote grijns en vol ondeugende gedachten, gearmd met moeders de donkere nacht en het duistere bos in.

Her Majesty bestaat uit vijf getalenteerde musici, te weten de zangers en gitaristen Bertolf Lensink, Jelle Paulusma en Diederik Nomden, die af en toe ook de toetsen voor zijn rekening neemt, bassist Dirk Schreuders en de zingende drummer Bauke Bakker.

Even op een rijtje: zaterdag 21 juli in het bostheater van Ommen, Her Majesty. Aanvang 21.00 uur en vanaf een uurtje of acht kun je er in, alvast opwarmen en een slokje doen. Toegang 17,50 euro en kinderen tot 15 jaar onder begeleiding 5 euro. Parkeren nabij het openluchttheater is mogelijk. Besthemerberg 1, 7731 PB Ommen invoeren en elk navigatiesysteem leidt je er feilloos naar toe. Eenmaal aangekomen op het recreatiecentrum helpen vrijwilligers je op weg naar een parkeerplek.

Meer info op www.bostheaterommen.nl

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.