Home / Dalfsen Regio / landgoed junne krijgt picknicktafel cadeau

landgoed junne krijgt picknicktafel cadeau

Dit initiatief is tot stand gekomen door inwoners van Junne die vervolgens enkele sponsoren hebben gevonden (Sport4nature, Innovatiefonds en Plaatselijk Belang) die de natuur en noaberschap hoog in het vaandel hebben en Junne een warm hart willen toedragen.

Er is gekozen voor een locatie waar parkeergelegenheid en een mooi uitzicht is, daar waar men rustig even kan picknicken, of als opstartpunt voor een fietstocht of wandeling kan gebruiken. Ook in het kader van noaberschap voor de Junnenaren is dit een trekpleister, waar jaarlijks activiteiten plaats vinden.

In 1718 kocht Johan Werner van Pallandt een boerderij ‘Erve de Brake’. Vanaf die tijd werden er steeds meer boerderijen door hem aangekocht en mag Junne één van de oudste buurtschappen van Nederland genoemd worden. Door de jaren heen is het landgoed meerdere keren verkocht geweest en kent zo’n 1000 hectare grond en is verzekeringsmaatschappij ASR nu de eigenaar.

Op het landgoed staan een tiental prachtige boerderijen verspreid over het landgoed en is deze buurtschap bekend als een prachtig natuurgebied.

 

Lees ook

Talentenhus organiseert Tikkie Takkie Voetbal

NIEUWLEUSEN – Op 21 en 28 mei biedt het Talentenhus in samenwerking met Dalfsen Beweegt, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.