Home / Dalfsen Regio / komende drie zondagen zijn de winkels geopend in hardenberg

komende drie zondagen zijn de winkels geopend in hardenberg

Door het raadsbesluit van 17 juli kunnen de winkels op 29 juli, 5 augustus en 12 augustus hun deuren openen. Op alle zondagmiddagen zijn er door Centrummanagement Hardenberg activiteiten georganiseerd. Zo zijn er komende zondag muziek optredens met licht versterkte luistermuziek en zijn er ook activiteiten voor kinderen. Op 5 augustus is het thema ‘Nostalgisch Hardenberg’ met een nostalgische kermis en oud- Hollandse spelletjes in alle centrumstraten. Tenslotte is er op 12 augustus een spectaculair straattheater, omringd door allerlei dieren als grote giraffen en nijlpaarden, met voor de kinderen spectaculaire springkussens op de Markt.

Meeste winkels doen mee
Verreweg de meeste winkels en horeca doen de deuren open op de drie zondagmiddagen. “En dat geldt zowel voor de zelfstandige winkels, de vele speciaalzaken, de landelijke formules en de horeca. Men ziet dat winkelen op zondag steeds populairder wordt. Ondernemers spelen daar graag op in”, aldus centrummanager Eduard Plate. De meeste supermarkten zullen ook open zijn. “We hebben juist voor deze zondagmiddagen gekozen omdat we dan ook midden in het toeristen seizoen zitten. Veel toeristen zijn er aan gewend dat winkels op zondag open zijn en verwachten dit ook in Hardenberg”.

Streekfunctie
Stichting Centrummanagement heeft zich samen met marketingcoördinator Erik Meijer en de ondernemers krachtig ingezet om inwoners en toeristen een mooie zondagmiddag te bieden. “Hardenberg heeft een belangrijke streekfunctie. We zijn daarom blij met het besluit van het gemeentebestuur om met de zondagsopening te kunnen experimenteren”, aldus Plate. “Het is mooi om te zien hoe groot de gezamenlijke inzet van alle ondernemers is geweest om er te staan zondag, inclusief de vele activiteiten”.

Het hele programma is te vinden op de vernieuwde site www.stadhardenberg.nl en op Facebook.

Lees ook

Ieder boodschappenkarretje een eigen parkeerplaats

OMMEN – “Het lijkt een verlate 1 april grap”, schrijft Ella Roelfs, inwoonster van Ommen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.