Home / Dalfsen Regio / knvb maakt indeling voetbalclubs bekend

knvb maakt indeling voetbalclubs bekend

Tekst: Willem Lampe

OZC is na een jaartje Noord terug in Oost en is ingedeeld in klasse 3D. Voor de equipe van beginnend hoofdtrainer Martijn Berger liggen vier streekderby’s in het verschiet, tegen Bergentheim, v.v. Hellendoorn, Kloosterhaar en de Nijverdalse clubs SVVN en DES. Ook stadgenoot Mariënberg is twee keer de tegenstander. Verder is het vooral koers zetten richting Tukkerland, met clubs als ASV ’57 (Aadorp), PH (Almelo), Juliana ’32 en Wilhelminaschool uit Hengelo en Quick ’20 (Oldenzaal). De degradanten Blauw Wit ’66 (Holten) en Voorwaarts V (Westerhaar) maken de poule van veertien compleet.

Lemele liep afgelopen seizoen aan het handje van oefenmeester Werner Pluim, heeft een prima seizoen achter de rug en is wederom ingedeeld in 4D Oost. Daar treft het vele oude bekenden, zoals DKB (De Krim), Bruchterveld, Daarle, Daarlerveen, MVV ’69 (Marle) en SVV ’56 (Sibculo). Ook stuiten de bewoners van Zandeinde op tegenstanders uit Zwolle, namelijk Dieze West, HFC Storica en HTC. En vooruit het tegen Zwolle aanleunende Wijthmen rekenen we daar ook bij. ‘s Heerenbroek, Wilsum en Kampen zorgen er voor dat er ook kilometers gedraaid moeten worden.

Bij het zondagvoetbal blijven OVC ’21 en Vilsteren in Noord. Het gedegradeerde OVC ’21 is ingedeeld in 4E. Er wacht de formatie van de instromende trainer Freek Goeree een reeks volstrekt onbekende tegenstanders in deze op de zuidoosthoek van Drenthe georiënteerde klasse. In alfabetische volgorde Bargeres (Emmen), DSC ’65 (Dalerveen), DVC ’59 (Nieuw-Dordrecht), EHS ’85 (Emmen), KSC (Schoonoord), Pesse, Schoonebeek, Titan (Nieuw-Weerdinge), Vios (O) uit Oosterhesselen, Wijster, Witteveense Boys ’87 en v.v. Sweel uit Zweeloo.

Bij Vilsteren begint Hendri Zwinselman aan zijn tweede jaar. De mooiste affiche voor de geelzwarten is de derby tegen Hoonhorst. Verder moet de ploeg van Zwinselman het in 5A uitvechten met BEW (Vledder), Blankenham, Diever-Wapse, DVSV (Darp), Giethoorn, IJhorst, Kuinre, Old Forward, Scheerwolde, Uffelte, Wapserveen en Willemsoord.

Lees ook

Gemeente Dalfsen peilt interesse voor glasvezelaansluiting

DALFSEN – Voor 650 huishoudens in Nieuwleusen komt er alsnog een kans op een glasvezelaansluiting …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.