Home / Dalfsen Regio / kinderen van basisschool cns ommerkanaal krijgen vakantieboeken mee

kinderen van basisschool cns ommerkanaal krijgen vakantieboeken mee

Scholen merken elk jaar dat veel kinderen na de zomervakantie minder goed lezen dan ervoor. Daarom houden de bibliotheken jaarlijks de actie Vakantielezen. De Bibliotheek Ommen doet voor het eerst mee, samen met drie scholen. Kinderen mogen een verzameling leesvoer komen uitzoeken voor de lange zomerperiode. Ze krijgen hun zomerstapeltje mee in een speciale tas, met daarin een bingospel en extra informatie voor hun ouders over lezen en voorlezen.

En wat nu als kinderen alle boeken uit hebben voor het einde van de vakantie? Dan mogen ze gewoon nieuwe komen halen, in de Bibliotheek. Het lidmaatschap van de Bibliotheek is gratis tot 18 jaar. Tot slot is er nog de VakantieBieb. Via deze gratis app kunnen kinderen elke zomer vanaf 1 juli helemaal gratis een leuke verzameling e-books lezen.

Informatie over de Vakantiebieb en Zomerlezen is te vinden op de site van de Bibliotheek Ommen, www.bibliotheekommen.nl

Lees ook

4D-makelaar ook in 2021 actief voor het Vechtdal

REGIO – Ook in 2021 zijn 4D-makelaars actief in iedere regio van Overijssel. Karola Schröder …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.