Home / Dalfsen Regio / kijk op vechtdal vakantie

kijk op vechtdal vakantie

Leuk om te zien hoe divers een ieder die vakantietijd beleeft. Welke verschillende keuzes worden gemaakt als mensen de batterij weer op willen laden. De een kiest voor rust in de natuur, de ander voor veel actie en reuring. De een kiest voor zon-garantie, de ander geeft de voorkeur aan een milder klimaat en neemt het risico van regen op de koop toe. De een wil zo ver mogelijk weg, de ander dicht bij huis. Zoveel mensen, zoveel wensen. Dat maakt samenleven leuk.

Wensen is één, ze kunnen uitvoeren is wat anders. Ook nu is het goed om te beseffen dat het een luxe is om dergelijke keuzes te kunnen maken. Financiële, lichamelijke en andere beperkingen gelden voor meer mensen dan u zou verwachten.

Als deze column uitkomt, zitten we me een groep Dalfser jongeren in Roemenië. Daar helpen we een Nederlands stel dat er voor gekozen heeft om dagelijks kinderen uit zware achterstandswijken op te vangen en hen te helpen met eten, schone kleren, onderwijs en – niet minder belangrijk – een plek waar ze met liefde worden ‘omarmd’. We gaan ze helpen om het huis dat daarvoor gebruikt wordt op te knappen, de speeltuin een impuls te geven en natuurlijk met de kinderen bezig te zijn.

Ik vind het gaaf en ontroerend om te zien hoe jongeren een deel van hun eigen vakantie inzetten voor anderen. Daar waar het ook erg aantrekkelijk is om via een vakantiebaantje wat bij te verdienen. Natuurlijk krijgen ze er ook wat voor terug; een ervaring om niet te vergeten. Een ervaring die van invloed zal zijn in de ontwikkeling naar volwassenheid. De jeugd heeft de toekomst. En met jongeren zoals deze, ben ik daar blij om.

Jan Uitslag
Wethouder
j.uitslag@dalfsen.nl

Lees ook

Nieuw in Ommen: ontmoetingscentrum voor mensen met (lichte) geheugenproblemen

OMMEN – Op maandag 7 februari vindt de opening plaats van een nieuw ontmoetingscentrum in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.